Remedy Entertainment: gyakoribb folytatást szeretnének két IP-jüknek is!

A finn stúdió szerint jobban járnának, ha a saját szellemi tulajdonaik rendszeresebben kapnának folytatásokat, ami felvetheti a mennyiség és minőség közötti egyensúly lehetséges felborulását is, azaz a Remedy túlzásba viheti ezt.

 

Az előző üzleti negyedévre, azaz a 2023 októbere és decemberi közötti időszakra vonatkozó eredményeit a minap közölte a Remedy Entertainment. A növekvő játékipar miatt nem meglepő, hogy az Alan Wake 2 a finn csapat leggyorsabban fogyó játékává vált még a tömöttebb megjelenési időszakban is, de ennek ellenére kevesebb pénzt termeltek, és alacsonyabb volt a profit is, ugyanis a többi projektükbe több befektetés ment, illetve a 7,2 millió mínuszban szerepe volt a free-to-play projektjük, a Vanguard rebootolásával kapcsolatos értékvesztési költségeknek is. A Vanguard ma már Kestrel néven fut.

De nincs miért aggódni: a Remedy megerősítette, hogy az Alan Wake 2 már majdnem vissza is hozta az Epic Games Publishing befektetését, így ha az megtérül, akkor az év során a játék fontos profittermelő címmé válik a stúdió számára. Tero Virtala, a Remedy vezérigazgatója arról is beszélt, hogy mik a terveik, miután nem csak az Alan Wake jogai az övék, hanem a Controlét is teljes mértékben a kezeik között tudhatják:

„Az Alan Wake-kel és a Controllal immár két bejáratott franchise-unk van, és az a célunk, hogy azokat olyan franchise-okká fejlesszük, amelyek nagy márkaismeretséggel, folyamatosan növekvő felhasználói bázissal, rendszeresebb folytatásokkal, valamint bevételt és nyereséget generáló, magas szintű képességgel rendelkeznek. A Control 2 továbbra is a proof-of-concept, koncepciós fázisban van. A negyedévben a csapat különösen a világépítésen és a harcon dolgozott.

A Codename Condor továbbra is a fejlesztési készenléti szakaszban van, és a csapat a harci és játékmechanikára összpontosított. Mindkét játék szórakoztató és lebilincselő játéknak bizonyult. A Max Payne 1&2 Remake szintén a fejlesztési készenléti periódusban van. A csapat az év során jelentős előrelépést tett. A Max Payne 1&2 Remake egy jelentős új játék lesz nagy potenciállal, amelyet az Alan Wake 2-höz hasonló fejlesztési költségvetés tesz lehetővé. Arra számítunk, hogy a Condor, a Control 2 és a Max Payne 1&2 Remake ,omd a fejlesztés következő szakaszaiba lépnek majd a játék során az év első felében,” mondta Virtala.

A 505 Gamestől azért lépett el a Remedy a Control IP-jével, mert az első rész megjelenése óta nagyobbak lettek az ambíciók, ezért más üzleti modellt és partnert keresnek. És tuti, hogy találni fognak.

Forrás: WCCFTech, Remedy Entertainment

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu