Shin Megami Tensei V: Vengeance: az Atlus előrébb hozta a megjelenési dátumát!

Az Atlus ezúttal nem halasztott a multiplatformmá válás időpontján (ugyanis eredetileg csak a Nintendo Switch kapta meg az alapjátékot), hanem az eddig tervezett időpontnál egy kicsivel korábban fogja kiadni a Shin Megami Tensei V bővített verzióját.

 

Amikor a modernkori Tokióban egy szörnyű gyilkossági helyszín elállja főhősünk hazafelé vezető útját, egy nem tervezett kitérő következtében eltemetik és eszméletét veszti. Egy új Tokióban ébred fel: egy apokalipszis által feldúlt pusztaságban, amelyet most Da’atnak hívnak, de mielőtt vérszomjas démonok követelhetnék az életét, egy megmentő bukkan fel, és ketten egyesülnek, hogy egy hatalmas lénnyé váljanak, aki nem ember és nem démon: egy Nahobino lett hősünk.

A démonok megtámadják az embereket, és a káosz világát akarják megteremteni. Bethel egy szervezet, amely Isten rendjét igyekszik megvédeni. A kettő közötti konfliktusba keveredve Da’at felfedezése közben a főhős találkozik Yoko Hirominéval, akivel utazni kezd. A mágia segítségével Yoko és a főszereplő együtt állnak a frontvonalban. A Qadistu, négy női démon állja útjukat. A Qadistu egyik tagja, Lilith, a főhőst a feltámadás kulcsának, magát pedig az elnyomottnak nevezi. Mi a céljuk? Az elnyomottak bosszútörténete veszi kezdetét.

Néhány karaktert is bemutatott az Atlus. Tao Isonogami (hangja angolul Jeanine Tirado, japánul Saori Hayami) a főhős osztálytársa és a gimnáziumi lacrosse-klub tagja. Barátságos és gondoskodó. Fiatal kora óta erős spirituális érzékkel rendelkezik, és „szentként” segíti a Bethel-féle Japánt. Támogatja a főhőst, amint az belép a Bethelbe. A harcban a Bethel Japan „szentjeként” a gyógyító és támogató képességekre specializálódott. Yuzuru Atsuta (Mark Whitten/Ishikawa Kaito) a főszereplő barátja. Erős igazságérzettel rendelkezik, és ideiglenes egységként csatlakozik a Bethelhez, hogy harcoljon a démonok ellen és megvédje a húgát, Miyazut. Még több erőt nyer, miután a főhőssel együtt ellátogat Da’atba, és megerősíti elkötelezettségét, hogy a tokiói békéért harcoljon. A harcokban a démonidéző programmal élve megidézi hűséges démontársát, Hayatarót, mint démontársát.

Ichiro Dazai (Stuart Allan/Taniyama Kishou) a főhős osztálytársa. Vidám személyiség, de gyakran meglehetősen tapintatlan tud lenni. A jegyei rosszak, és gyakran „haszontalannak” tartják az iskolában. Mivel hobbiból saját magát közvetíti az interneten, egy alagútbeomlásos incidens után Da’atba hurcolják. Bethel beszervezi őt a démonok elleni harcra, amibe beleegyezik, mivel úgy véli, hogy ez egy nemes célt szolgál. A csatákban olyan különleges démonokat használ démonpartnerként, mint Aitvaras és Mokoi. Miyazu Atsuta (Ashlyn Madden/Hirohashi Ryou) Yuzuru húga és egyetlen rokona. Félénk és fizikailag gyenge, gyakori látogatója az iskolai nővér irodájának. Tiszteli a bátyját, és aggódik a Bethelben való részvétele miatt. Sahori Itsukishima (Erica Lindbeck/Lynn) Tao legjobb barátja és a lacrosse-klub korábbi tagja. Csapattársai zaklatásának áldozata, így sebezhető célpontja lett a Lahmu démonnak.

Néhány démonról is közölt pár részletet az Atlus. Naahmah (Kari Wahlgren/Ito Shizuka) a Qadistu négy női démonának egyike, a „démonok anyja” néven is ismert. Ő a legérzékibb és legcsábítóbb a négy Qadistu közül, és szépségéről azt mondják, hogy nemcsak az embereket, hanem még az angyalokat és a démonokat is elbűvöli. Eisheth Zenunim (Allegra Clark/Saitou Kimiko) is a Qadistu egyik démonja, aki elcsábítja az embereket, és a vesztükbe vezeti őket. A zsidó mitológiában azt mondják róla, hogy felfalja az elesettek lelkét. A megváltás álcája alatt megtámadja az embereket, és ellopja a lelküket. Agrat bat Mahlat (Cherami Leigh/Ueda Reina) szintn a Qadistu tagja, egyben a „démonok királynője”. „A démon, aki a tetőn táncol” néven is ismert, és állítólag a levegőben vándorol a szekerével és a pusztítás hírnökeinek vonatával. Glasya-Labolas Salamon király Ars Goetia című művének 72 démonának egyike. Alakja egy griffszárnyas kutya. Vérontás és gyilkosság, képes megjósolni a jövőt és láthatatlanná tenni az embereket.

A csaták során a parancs alapú Press Turn Battle fontos: ez jutalmazza a játékost az ellenség gyengeségeinek kihasználásáért. Ha sikeresen eltalálunk egy ellenséget azzal a képességtípussal, amelyre gyenge, a csapatunk egy extra kört nyer. Az egyszerű, de taktikai kihívást jelentő harcrendszer továbbra is megmarad. A Shin Megami Tensei V: Vengeance különböző új képességeket és elemeket is kínál, amelyek kibővítik a csaták stratégiai jellegét. Egy ellenség gyenge pontjának eltalálása növeli a képernyő jobb felső sarkában lévő Press Turn ikonok számát, ami további akciókat tesz lehetővé! Ha továbbra is jól célozzuk meg a gyenge pontokat, akár 8 akciót is elvégezhetünk a sértetlen győzelemért. Számos, csak bizonyos démonok számára elérhető exkluzív képesség is a játék része!

A csata előrehaladtával a cselekedeteink feltöltik a Magatsuhi-csíkot, és ekkor használhatjuk a Magatsuhi képességet. Ennek különféle hatásai vannak, többek között az ellenségek megkárosítása, valamint támogató és gyógyító képességek. Több mint 50 Magatsuhi-képesség vann, köztük több mint 20 új is, amelyek csak bizonyos démonokkal használhatóak. Mindegyik képesség erőteljes képességekkel rendelkezik, ezért tartsuk nyitva a szemünket, ha lehetőségünk van aktiválni őket a harcban. Vannak olyan képességek is, amelyek akkor aktiválhatók, ha két démon között erős mitológiai kapcsolat van, vagy ha a csapatban azonos beállítottságú démonok vannak!

Minden démonnak megvan a saját különleges passzív képessége. Az egyedi képességek (Unique Skill) között lehetnek olyanok, amelyek növelik a támadási képességek erejét, erőteljes hatásokat biztosítanak, ha egy adott démon jelen van, vagy olyanok, amelyek hasznosak a démoni beszélgetések során. A démonok kombinációja lehetővé teszi a játékos számára, hogy taktikusabb csatákat éljen át. A Blessed Melody ha aktív, a csapatunk ereje megnő, amikor minden szövetségesünk kihasználja a célpont gyengeségét a Fényképességekkel. Ha olyan démonnal idézzük meg a Four Heavenly Kings-et, amelynek ez az egyedi képessége, az felerősíti a saját képességeit. Ha a Demonic Mediator aktiv és egy démoni tárgyalás elmérgesedik, a partnerdémonunk közbelép, hogy közvetítsen a beszélgetésben. Ha megtámad egy démon, beszélhetünk vele, és akár szövetségesünkké is válhat. Minden démonnak más-más személyisége és preferenciája van. Ebben a címben több variációval bővül a beszélgetés, ami elmélyíti az interakciót. A démonok vérmérséklete és személyisége változó. Bizonyos tárgyalásokat félbeszakíthat egy szövetséges démon a csoportunkban, ami egyedi interakciót vált ki. Néha egyikük kvízzel rukkolhat elő, és tudásunkkal lenyűgözhetjük őket.

A történet előrehaladtával emberi vendégszereplők csatlakozhatnak a csapathoz, és részt vehetnek a csatákban. Ugyanúgy harcolhatnak és használhatnak tárgyakat, mint a démoni szövetségesek. Egy ellenséges démon legyőzése után egy új démon jelenhet meg, és folytathatja a csatát. Bár ez csaták sorozata lesz, a győzelem bónuszokat generálhat Macca, EXP és megszerzett tárgyak terén. Minél több démon fedezi fel a főhőst, annál valószínűbb, hogy sorozatküzdelemre számíthatunk. Az is jó ötlet, ha nagy bónuszra törekszünk, ha sűrűn egymás mellett álló ellenségekkel veszünk részt a harcban.

A Shin Megami Tensei V: Vengeance nem június 21-én, hanem egy héttel korábban, június 14-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam, Microsoft Store), PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu