PlayStation VR2: csendben megtette a következő lépést a PC felé

A háttérben a Sony virtuális valóság-headsete egy olyan változáson esett át, amivel lassan eljut a PlayStation 5-től a PC hivatalos támogatásáig, amit korábban már bejelentett a Sony.

 

A Twitteren írta iVRy, hogy a legújabb firmware frissítés a headset számára azt hozta magával, hogy nem kell driveres vagy hardveres trükközést igénybe vennünk ahhoz, hogy Windowson is bevethessük a PlayStation VR2-t, de még korai látni, hogy a frissítés az Nvidia-használatot is engedélyezi-e. A frissítésből úgy látja, hogy egy adapterre ennek ellenére is szükség lesz, és ennek VirtualLink a neve.

Ha a PlayStation VR2-támogatás PC-n teljesen hivatalossá válik, akkor nem csak a PC-s drivereket kell a Sony-nak közzétennie, hanem a VirtualLinket is biztosítania kell. A céget ismerve ez nem lesz ingyenes, így ne lepődjünk meg azon, ha ezen is pénzt akar majd a Sony keresni. A headset firmware-ében semmi sem utal arra, hogy valamilyen streamelő megoldásról szó lenne, így közvetlenül kapcsolódik majd a PlayStation VR2 a PC-nkhez. Vajon mekkora rendszerigénye lesz a headsetnek?

Ha a PlayStation VR2 úgy fog működni, hogy ahhoz nem kell egy PlayStation 5, nagyobb népszerűsége lesz a készüléknek, ugyanis hiába fogy jól a PS5, PC-kből azért mégis több van a háztartásokban, és talán a VR-headsetek létszáma is nagyobb a PlayStation VR2 eladásainál. Ha már eladások, erről a Sony nagyon nem akar beszélni (hasonlóan a PlayStation Plus-előfizetők számához: miután bevezették a három szintből álló új modellt, szinte azonnal felfüggesztették az ezzel kapcsolatos adatközlést), és a pletykák szerint annyira sok van a raktárokban, hogy szüneteltetik a gyártást, mert nem szeretnék, hogy ennyire sok headset maradjon a nyakukon.

Viszont a firmware frissítése arra utal, hogy nincs már olyan messze a PlayStation VR2 hivatalos PC-s támogatottsága. Lehet, hogy a nyárra már ott tartunk, hogy egyszerűen telepítjük a drivert, hozzákötjük a VirtualLinket (vagy akármi is lesz az adapter neve), és már játszhatunk is.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu