A közelgő PS5 frissítés jelentős új funkciót hozhat?!

TECH HÍREK – A PS5-re hamarosan érkező hatalmas új frissítés olyan módon karolja fel a felhasználók által generált tartalmakat, amely rendkívül hasznosnak bizonyulhat.

 

 

A PS5 egy érdekes új frissítést kap a „közösségi játéksegítség” (Community Game Help) formájában. Utóbbi keretében a játékosok saját játékmenetükről készült felvételeket és tippeket oszthatnak meg a PlayStation 5 közösségével. Ez az új funkció lehetőséget ad a résztvevő játékosoknak, hogy új és egyedülálló módon segítsék játékostársaikat.

Habár a legutóbbi jelentések szerint a PS5 már az életének utolsó szakaszában van, a konzolhoz még mindig érkeznek frissítések, és egy közelgő frissítés nagyszerű kiegészítője lesz azoknak a játékosoknak, akiknek segítségre vagy tippekre van szükségük egy játék bizonyos részeivel kapcsolatban.

A Community Game Help egy felhasználó által generált tartalomfrissítés, amely hamarosan érkezik a PS5-re. Mivel a játékosok elégedettsége a Sony egyik fő célja, ennek a funkciónak a PlayStation 5-re történő hozzáadása egy új lehetőség a segítségre szoruló játékosok számára. Így közvetlenül a közösségtől kaphatnak segítséget.

 

A PS5 bevezeti a közösségi játéksegítséget

 

A PS5-tulajdonosok megoszthatják majd saját játékfelvételeiket és tippjeiket, hogy ezzel is segítsenek a többi játékosnak. A fejlesztők pedig saját tippjeiket is kiemelhetik. A játékosoknak lehetőségük lesz arra, hogy be- vagy kijelentkezzenek a Community Game Help szolgáltatásról. A szolgáltatás PlayStation Plus-előfizetéssel vagy anélkül is elérhető lesz a felhasználók számára.

A Community Game Helpbe való feltöltéshez a játékosok rögzítik a játék egy adott részét, amelyhez segítséget szeretnének nyújtani, és ha egy moderátor jóváhagyja, akkor az feltöltődik a Community Game Helpbe, ahol a játékostársak értékelhetik azt.

A PS5 Vezérlőközpontjának megjelenítéséhez a PS gomb megnyomásakor jelenleg egy „Hints Inside” ikon látható. Ez idővel frissülni fog, hogy a „Community Game Help” feliratú tippeket is tartalmazza.

Hivatalos megjelenési dátumot még nem erősítettek meg a frissítéshez. Ám a Sony azt ígérte, hogy a funkció valamikor az év folyamán elkezd elérhetővé válni kiválasztott játékokban. Az általános cél azonban az, hogy a Community Game Helpet a lehető legtöbb címre kiterjesszék, amint a funkció végre elindul. A Sony számos közösségközpontú projekten dolgozik. A Community Game Help remek lehetőségnek tűnik arra, hogy a játékosok segítsenek egymásnak.

Forrás: PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu