Mit látna egy Xbox handheldben Phil Spencer? Elárulta!

Phil Spencer talán nem véletlenül beszélt arról, hogy mit látna egy lehetséges hordozható Xboxban, ugyanis mostanában olyan pletykák vannak, amik arról szólnak, hogy a Nintendo Switch vagy a Steam Deck után ők is egy handheld platformot hoznának létre…

 

Az Xbox-vezér a Polygonnak adott interjújában arról beszélt, hogy miképp szeretné javítani a handheld eszközökön, mint például a Steam Decken, az Asus ROG Ally-n vagy a Lenovo Legion Go-n az Xboxos játékélményt: „Különböző hardverformákat és olyan dolgokat veszünk figyelembe, amelyeket [ők, a hardveres Xbox-csapat] meg tudnak csinálni. Mit építsünk, ami új játékosokat talál? Ami lehetővé teszi, hogy az emberek olyan időpontokban is játszhassanak, amikor [korábban] nem tudtak játszani? Tetszik az a tény, hogy a Valve, a Lenovo és az Asus újított egy új formafaktort, és azt kell mondanom, hogy amikor ezeken az eszközökön játszom, szinte inkább konzolnak érződnek mint PC-nek – 10-ből kilencszer.

Azok a dolgok, amelyek általában frusztrálnak, inkább Windows-alapúak, mint eszközalapúak. Ami egy olyan terület, amihez némileg magaménak érzem. Például azt akarom, hogy kontrollerrel is be tudjak jelentkezni. Megvan a listám a dolgokról, amiket meg kellene tennünk. Felejtsd el a márkát. Inkább ez a fontos: az összes játékom ott van? Minden játékom megjelenik a kívánt mentési [fájlokkal]? Szeretném, ha az Xbox alkalmazásba teljes képernyőn, de kompakt módban tudnék bootolni. És az összes közösségi [élményem] ott van. Azt akarom, hogy olyan érzés legyen, mintha az Xbox-om kötőjelét érezném, amikor bekapcsolom a tévét [kivéve, hogy azt akarom] ezeken az eszközökön,” mondta Spencer.

Szóval Spencer azt szeretné, ha a többi handheld platform Xboxnak érződjön, és talán nem véletlenül mondta ezt. Februárban azt hallottuk, hogy idén új hardverről is lehullhat a lepel, és a pletykák mostanában egy Switch-klón Xboxról szólnak. Talán nem véletlen a Polygon-interjú időzítése sem.

A Microsoft hivatalosan még nem jelentette be, hogy handheld Xboxot csinálna.

Forrás: VGC, Polygon

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu