Vajon free-to-play lesz-e a Condor, a Control spinoffja, vagy sem?!

A Remedy Entertainment többjátékos koncepciója, a Condor, nem fog ingyenes modellt alkalmazni, ráadásul már az is fix, hogy live service támogatást kap, azaz a megjelenés után is igyekezni fog a finn stúdió, hogy tartalmilag bővítgesse.

 

A Condor még 2021-ben lett bejelentve. A Control világában játszódó, négy játékost támogató PvE cím lesz, és eredetileg a kiadói partnerrel, a 505 Gamesszel közösen készült, de mivel idén a Remedy Entertainment 17 millió euróért megvásárolta a Control jogait a kiadótól, az a cég kiszállt a játszmából, és így csak a Remedy dolgozik rajta. A finn cég pénzügyi jelentésében szó esett a Condorról is: „A Hiss-invázió után a Legöregebb Ház, az illékony és veszélyes természetfeletti erők forró fazeka zárlat alatt áll. Csapdába esett a Szövetségi Ellenőrzési Hivatal utolsó maradványa, akiknek ki kell állniuk és vissza kell venniük az irányítást. A kétségbeesett idők kétségbeesett intézkedéseket követelnek. És mindenkire szükség van,” írja a hivatalos jellemzés.

A Remedy eddigi játékai általában egy főszereplő köré épültek fel (az Alan Wake 2 ezen úgy módosított, hogy két főhős is van), de a Condor ezen alapvetően változtatni fog. Míg a Controlban Jesse Faden természetfeletti hatalma látható, a Condorban feltehetőleg alacsonyabb beosztású, talán névtelen harcosok lesznek, akik ki akarják pucolni a Házat minden azt fenyegető veszélytől, ugyanis ez a helyszín a Control főhadiszállása lenne. Elvégre egyikük sem akar valami interdimenzionális híg anyaggá válni.

A Condor szolgáltatásalapú és rögzített árú játék lesz, ami egy prémium játék alacsonyabb árral, de a frissítések, tartalmi bővítések és feltehetőleg mikrotranzakciók kapcsán hosszabb távú jövedelemre számít belőle a Remedy Entertainment. A finn cég szerint a live service modell egyre fontosabb kereskedelmi modellé válhat a jövőben, és a jó implementáció esetében úgy is működhet, hogy ez nem lenne zavaró. Ezt a Helldivers 2 mutatta be jól PlayStation 5-ön és PC-n…

Szóval valamennyit fizetni kell majd a Condorért, csak az a kérdés, hogy mennyit.

Forrás: PCGamer, Remedy Entertainment

 

 

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu