Az ASUS leleplezte a ROG Mjolnir-t: fogalmunk sincs, hogy mire jó, de nagyon ütős!

TECH HÍREK – A hardvergyártó ASUS bejelentette a Republic of Gamers hardvercsalád új, játékosoknak szánt ROG Mjolnir nevű eszközét.

 

 

A hardvergyártó ASUS bejelentette a ROG Mjolnir nevű új, játékosoknak szánt felszerelését. Az ASUS Republic of Gamers (ROG) termékcsaládba tervezett Mjolnir a jelek szerint a mozgásban lévő játékosokat célozza meg.

Bár az ASUS leginkább az asztali PC hardverekről, például monitorokról és grafikus kártyákról ismert, az elmúlt években nagy lépéseket tett a játékrajongók igényeinek kielégítésére, akik nagyobb hordozhatóságot szeretnének. Az ASUS ROG Ally erős versenytársa lett a Steam Decknek a kézi PC-s játékszcéna dominanciájáért. Más kezdeményezések, mint például a ROG Phone és a ROG NUC a mobilalapú játékosokat, illetve az asztali egységük helyigényét csökkenteni kívánó PC-rajongókat szolgálják.

 

Az ASUS ROG Mjolnir hordozható teljesítményt ígér Thor-ihlette külsővel

 

Az ASUS legújabb bejelentése a Republic of Gamers termékcsaládról könnyen összetéveszthető lenne egy áprilisi tréfával. (Főleg, hogy a hír 2024. április 2-án jelent meg az ASUS ROG hivatalos közösségi média fiókjain keresztül.) Az újdonság neve ASUS ROG Mjolnir, és első pillantásra úgy néz ki, mint Thor hatalmas kalapácsának technikai közelítése, hasonlóan a Marvel Cinematic Universe Thor-filmjeiben látottakhoz.

A bejelentés azt is megemlíti, hogy a ROG Mjolnirral kapcsolatos további részleteket a június 4-én Tajpejben kezdődő Computex 2024 elnevezésű nagy, tech-központú szakkiállításon fedik majd fel.

A hivatalos bejegyzés nem írja le kifejezetten az ASUS ROG Mjolnir funkcióit és jellemzőit. A kép alapján néhány részlet meglehetősen könnyen kivehető. A készülék a Thor északi istenség által viselt ikonikus kalapácsról kapta a nevét. Ám az is lehet, hogy a már meglévő ASUS Thor asztali számítógépes tápegységek sorára utal. Maga az elem egy nagy méretű hordozható tápegység lehet, amely legalább négy szabványos B típusú hálózati aljzatot tartalmaz. Úgy tűnik, hogy a Mjolnir két USB-A és két USB-C portot is kapott. Valamint egy képernyőt, amely olyan adatokat mutat, mint a kimeneti feszültség és az akkumulátor töltöttsége.

A Mjolnir egyedi jellemzője a nagy, csőszerű „fogantyú”, amely a burkolat tetejéből nyúlik ki; a beszámolók szerint ez egy fényforrás vagy egy levehető zseblámpa lehet.

Az ASUS ROG Mjolnir bejelentése azt mutatja, hogy az ASUS még inkább a mobil és hordozható játékpiac igényeit célozza meg. Míg a PC- és konzoljátékot egykor a hálószobákba vagy pincékbe zárt ülő időtöltésnek tekintették, az olyan termékek, mint a ROG Ally és a ROG Strix-hoz hasonló játékra szánt laptopok a csúcskategóriás hardvereket a játékosok kezébe adják, bárhol is helyezkedjenek el. A Mjolnir megfelelő kiegészítő lehet ahhoz, hogy az energiaéhes eszközöket a hálózaton kívül is feltöltse.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu