MacBook: az Apple kézzel-lábbal védi a 8 gigabájt memóriát!

TECH HÍREK – A cupertinói vállalat továbbra is úgy gondolja, hogy a hordozható Macekben bőven elegendő lesz a nyolc gigabájt memória (amit ugyebár utólag nem is lehet bővíteni, mert az alaplapra hegesztik).

 

A 13″ és 15″-os MacBok Air és a MacBook Pro alapból 8 GB RAM-mal (illetve 256 GB tárhellyel) kapható. Ez nem olyan sok, pláne akkor nem, ha figyelembe vesszük, hogy a többi gyártó alapból ennek duplájával szereli fel laptopjait. Ennek ellenére egy interjúban az Apple vezetősége foggal-körömmel ragaszkodik a közös RAM mennyiségéhez. Kate Bergeron, az Apple hardvermérnöki alelnöke és Evan Buyze, a Mac marketinges csapatának tagja egy tajvani publikációval, az ITHome-mal beszélgetett el több témában is a MacBookokról.

A 256 GB tárhely nem mindenkinek elegendő, és a 8 GB RAM esetében Buyze azt mondja, hogy a mindennapi feladatokhoz ez elegendő. Internetböngészés, könnyedebb kép- és videószerkesztés, filmek streamelése – ezekre szerinte elegendő ez a mennyiség. Ez nem az első alkalom, amikor az Apple védekezésre folyamodott. Legutóbb Bob Borchers, a nemzetközi termékmarketinges alelnök állította, hogy a 8 GB egységes memória azonos a többi laptopban található 16 GB-tal, és több teszt is kimutatta, hogy több appot nem is lehet egyszerre futtatni nyolc giga memóriával, és a többletet a NAND flash olvassa, ami lerontja annak élettartamát.

Le lehetett volna cserélni egy nagyobb kapacitású memóriára a jelenlegit, de mivel már több mint egy évtizede hegesztést alkalmaz az Apple a laptopokban, utólag nem lehet fejleszteni sem ezt, sem a tárhelyet. A termék megrendelésekor pedig rengeteg plusz pénzt kér az Apple a több memóriáért és a nagyobb SSD-ért. A programok is egyre inkább memóriaintenzívebbé válnak, azaz több RAM kell nekik, hogy megfelelően fussanak, és itt nem csak a Windowsos szoftverekre kell gondolni.

Az Apple hamarosabb több memóriával kell, hogy felszerelje a MacBookokat. Ha a mesterséges intelligencia elterjedését látjuk (a Windows 11-nél is lassan 16 GB lesz a minimum), a cég nemsokára kényszerhelyzetben lesz.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu