Assassin’s Creed Hexe: új irányból közelítheti meg a franchise-t a játék?!

A 16. századi Német-Római Birodalomban játszódó cím olyan sötét és ijesztő lesz, hogy az Ubisoft első horrorjátéka lehet belőle…

 

 

Az Assassin’s Creed Mirage alig fél éves, ám a Ubisoft feudális Japánban játszódó kalandja is a láthatáron van. Sőt, a gall cégnek számos kiadványa vár arra, hogy formát öltsön és tőkét kovácsoljon a piacból. Az egyik ilyen, egy spin-off, amiről keveset tudunk, de a megszokottól eltérő élményt ígér, az Assassin’s Creed „Codename Hexe”. Utóbbi a német boszorkányüldözések idején játszódik, és valami félelmeteset szeretne nyújtani, legalábbis a Ubisoft szerint.

Az Assassin’s Creed Jade és a Codename Red, az Assassinok és a templomosok örök háborúját feldolgozó kalandjátékok, amelyek Kínába, illetve Japánba kalauzolnak minket, a következő játékok, amelyek állítólag a piacra kerülnek.

Míg az egyik a mobilpiacon keresi a helyét, addig a másik a Mirage-hoz képest nagy élményt ígér a sorozatban.

De a Hexe és az Invictus is a láthatáron van. Az előbbi pedig, úgy tűnik, komoly kockázatot vállal majd. A GamePro munkatársainak a Ubisoft egyik fejlesztője szerint a 16. századi Német-Római Birodalomban játszódó játék nem lesz mindenkinek való: „ha félős vagy, ne játssz vele” – mondta Clint Hocking, a Watch Dogs Legion igazgatója.

Mit ért mindez alatt? Az igazság az, hogy a gall társulat már korábban is említette, hogy a főként germán, angolszász és francia falvakban történt történelmi jelenség adaptálásához a múlt évezred Európáját fogja feldolgozni. Így egy új, horrort kedvelő közönséget vonzhat, akik elhivatottnak érzik magukat a játékra.

„Ez egy teljesen más játék, mint a sorozat többi része” – tette hozzá a fejlesztő.

De vajon mikor jelenik meg az Assassin’s Creed Codename Hexe? Az igazság az, hogy a Ubisoft menetrendjében ez, az Invictus és a Netflixszel való együttműködés egy kisebb játékra a platformján még megjelenési dátum nélkül áll. Tekintve, hogy egy Mirage-stílusú spin-offról beszélünk, egy kicsit kisebb kalandként, hogy betöltse a sorozat nagy megjelenései által hagyott űrt, nagyon valószínű, hogy csak 2025 után számíthatunk rá.

Forrás: GamePro

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu