Silent Hill f: mi a jelentősége a játék szokatlan, új helyszínének?

A közelgő Silent Hill f olyan helyre viszi a franchise-t, ahová eddig még soha, és az új környezet több mint egyszerű helyszínváltás…

 

 

A Silent Hillt széles körben klasszikus túlélőhorror-franchise-ként ismerik. A név nosztalgiát és félelmet ébreszt azokban, akik ismerik a sorozat elemeit. Híres a borzalmas lényekről, a rozsdás/ködös környezetről és a természetfeletti elemekről. A Silent Hill sok szempontból ikonikus. Azoknak, akik nem ismerik, ez annak a fiktív városnak a neve is, amelyben a játékok játszódnak. A franchise legtöbb játéka Silent Hillben és környékén játszódik, bár egyes játékok időnként eltérnek ettől. A franchise azonban még soha nem hagyta el az Egyesült Államokat. A Silent Hill f esetében azonban erre számíthatunk.

Az eddig megjelent Silent Hill-játékokban felfedezett további helyszínek Ashfield és Shepard’s Glen városok, amelyek mindegyike hasonló jellemzőkkel bír, mint Silent Hill.

A Konami által a franchise újraindításával azonban, amelyet a vállalat élő stream eseményén vázoltak fel, a játékok új helyszíneket és játékstílusokat fedeznek fel. A különböző játékok, filmek és kísérleti élmények között bejelentették a Silent Hill f-et, amely az élő közvetítésben bemutatott egyik kiemelkedő cím volt. A játék precedenst teremt arra, hogy merre haladhat a sorozat a jövőben.

 

„Silent Hill” bárhol lehet

 

Hagyományosan a Silent Hill lényei és természetfeletti környezete a főhősök pszichéjének legmélyéről származik. Az első néhány játékban az ellenségtípusok a játékos karakter félelmei, bűntudata stb. körül forognak. Silent Hill városa ezekből a félelmekből táplálkozik egy átok miatt, amely a környéken lappang. Lényegében egy szekta megpróbálta feltámasztani istenüket a szent földön, amelyet egykor az őslakos törzsek titokzatos ereje miatt becsültek. Csakhogy a rituálé balul sült el, és a terület ereje megromlott.

 

 

A Konami megerősítette, hogy egy vadonatúj játék készül a Silent Hill franchise-ban, a furcsa címet viselő Silent Hill F.

 

 

A későbbi részek más amerikai városokban játszódtak, de általában mindegyik eléggé hasonlított a Silent Hill helyszínére.

A Silent Hill f először viszi a sorozatot az Államokon kívülre. Megmutatva, hogy a franchise-ban szereplő baljós gonosz máshol is létezhet. Ez megnyitja az ajtót a lehetőségek széles világa előtt, hogy hol játszódhatna egy Silent Hill-játék. Valamint, hogy milyen elemeket tartalmazhatna. Potenciálisan bármely más országban vagy időben játszódhatnának más játékok. Ez megszabadítaná a franchise-t a tipikusan rozsdás városi környezetektől, és nagyobb változatosságot tenne lehetővé.

 

A Silent Hill f reflektálhat a megjelenített korszakra

 

Az 1960-as évek vidéki Japánja egyedülálló helyszín a mainstream túlélőhorror-játékok között. Ez megnyitja az ajtót egy jól bevált franchise egy egészen másfajta részéhez. A történelmileg inspirált épületek, fegyverek és tárgyak hozzájárulhatnak az élmény kiszámíthatatlanságához.

Lehetőséget ad arra is, hogy az ellenségtípusok teljesen eltérjenek a korábbi játékoktól, mivel a főszereplőnek valószínűleg más lesz a kulturális inspiráción alapuló viszonyítási kerete.

A Silent Hill idővonalának legkorábbi játékaként az f új lehetőségeket nyit a történet felfedezésében. Új magyarázatot kaphatnánk arra, hogy miért történnek ezek a szörnyű események, amelyek valószínűleg teljesen eltérnek a korábbi játékoktól. De ha az 1960-as évek Japánja megjelenhet egy fővonalbeli Silent Hillben, akkor a sorozat potenciálisan még messzebbre mehetne vissza az időben egy jövőbeli spin-offban vagy főcímben. Talán érdekes lehet egy Silent Hill, amely a feudális Japánban játszódik. Vagy esetleg a címadó városban a gyarmati időkben. A spekulációknak ezen a ponton még bőven van helye. Ám függetlenül attól, hogy mit hoz a jövő, a Konami igyekszik friss levegőt lehelni a franchise-ba, izgalmas látni.

Forrás: Dexerto, Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu