Sony SRS-X88 – Teljes hangerővel a Sonytól

TECH – Az SRS-X88 a Sony legújabb vezeték nélküli technológiával ellátott hangsugárzója, amit Wi-fi vagy esetlegesen Bluetooth segítségével helyezhetnek üzembe a vásárlók, azon „agyeldobós” problémáktól mentesen, hogy hol, milyen irányba, és melyik szőnyeg alatt vezessék el szerzeményük életet adó vezetékét. Persze az új “hangdoboz” nem azért magasodik ki a tömkelegével gyártott eszközök közül, mert nem kell fél órán át csomókat kibogoznunk a kicsomagolást követően, hanem a borítás alatt rejlő hangszórók teszik azt egyedivé, kiemelkedővé.

 

Egy jóra való lakástulajdonos, tudja, hogy adni kell a küllemre. A design-ra, az eleganciára. Ebből a szempontból pedig a Sony már nagyon régóta támogatja a márka rajongóit, mivel minden fizikai terméke elegáns kivitelezéssel, kiemelkedően dekoratív design-al és természetesen minőségi szolgáltatással járul hozzá a felhasználói hétköznapjaihoz. Ezúttal sem kell csalódnunk a küllemben, de ami azt illeti a funkcióját teljesen ellátó SRS-X88 semmilyen téren nem hagy kivetnivalót maga után. Tekintsük át hogy mit rejt a csomagolás.

Egy jóra való lakástulajdonos, tudja, hogy adni kell a küllemre.

A külcsin

Ugyan felesleges azt gondolni, hogy a designerek vért izzadva hajoltak az asztalok fölé, az SRS-X88-as tervezésekor hosszú heteken keresztül az éjszakai műszakokat sem kímélve, viszont a szerkezet különösen jól néz ki, és ennek a rejtélyes oka, több mint valószínű, hogy maga az egyszerűség.

A vastag fekete kárpitozás ami körül öleli a hangszórókat rejtő „kincsesládát” kellemes tapintású és sötét színe ellenére rendkívül pozitív megjelenésű. Messziről süt róla az elegancia, ami igazán képes feldobni bármelyik helységet lakásunkban, ahova csak lerakjuk. Persze nem csupán az otthoni használatra alkalmas (köszönhetően a Bluetooth technológiának) így a nyílt utcán, a munkahelyen vagy akár az iskolapadban is bármikor előkaphatjuk, hogy zene-bonát varázsoljunk a csendes szombat délutánból, az SRS-X88-as még Mordor fekete tüzének kürtőjén is remekül mutatna.

Egy jóra való lakástulajdonos, tudja, hogy adni kell a küllemre.

A felszerelés

Lehetne a borítás „magadivatos” is, ha a funkcióját nem lenne képes 110 százalékig ellátni egy használati eszköz. Sokszor félő amikor ilyesmit vásárolunk, hogy a külcsíntől eltérően a „beltéri felhozatal” már kevésbé szolgálja ki azonképp az igényeinket, mint ahogy azt alapvetőleg elvárnánk tőle, de szerencsére a Sony nagyon ritkán okoz csalódást. Ezúttal pedig egyáltalán nem.

Az apró ketyerébe öt darab hangszóró kapott helyet. Két oldalt, a felső részen találhatunk 2, egyenként 20 milliméteres magassugárzót, alattuk egy-egy 40 milliméteres közép, majd végül középen (a hordozható kütyük szörnyetege), a 69 milliméter átmérőjű „szub”, ami már legelső pillantásra megdobogtatta a szívemet.

Egy jóra való lakástulajdonos, tudja, hogy adni kell a küllemre.

Okoshangsugárzó a köbön

Eljött hát ez az időszak is. A Wi-fi vagy éppenséggel a telefonunk Bluetooth funkciójának segítségével streamelhetjük kedvenc zenéinket  a hangsugárzóra. Az eszközzel kompatibilis applikációk akármelyikét használhatjuk zenehallgatásra, legyen az az általunk sokra tartott Spotify, az AirPlay vagy éppen a Google Play Music. Ezek mellett természetesen a meglepetés funkció sem maradhat el, mivel az azonos hálózaton tartózkodó eszközök zenefájlaival is garázdálkodhatunk, már ha azokon is beállítjuk a megosztást. (Nem lenne szép dolog csak úgy hasra csapva lopkodni a dalokat nemde?) Ezáltal még csak az említett online applikációk sem szükségesek ahhoz, hogy hozzáférjünk kedvenceinkhez, mivel a saját hálózatunkon akár a PC-nkről is streamelhetjük a dalokat.

Amennyiben nem csupán egy SRS-X88-as kerül a birtokunkba, akkor szembesülhetünk egy újabb fantasztikus lehetőséggel is. A SongPal Link használatával, minden hangszóróra külön jelet is küldhetünk, így esetlegesen lakásunk különböző szobáiban más-más zenét szólaltathatunk meg, ami azért egy visszafogottabb partiba is képes remek hangulatot csempészni. Természetesen ugyanazt a jelet is kiküldhetjük, hogy ugyanaz a dal szóljon a hangszóróinkból, és a remek technikának hála mindezt úgy, hogy még véletlenül sem fognak elütni az egymás mellett hallottak. A teljes szinkron most már vezeték nélkül is tökéletesen elérhető.

Amennyiben pedig a mobilkészülékünk is támogatja az LDAC szolgáltatást, akkor a telefon bloutooth-ját felhasználva eshetünk neki a zeneszámoknak, amiket marok telefonunkon tárolunk, hogy a zenehallgatás minősége magasabb egekbe szállhasson mint eddig valaha.

Egy jóra való lakástulajdonos, tudja, hogy adni kell a küllemre.

Az egyszerűség nem csak a küllemet érinti…

Amíg a voltaképp apró, „doboz”-ban egy szörnyeteg bújkál, addig mi magunk, könnyedén képesek vagyunk megzabolázni őt. A felhasználása éppen olyan egyszerű, mégis sokoldalú mint amilyen maga az eszköz. Nincs más dolgunk, mint rácsatlakoztatni a hangsugárzótt a Wi-Fi routerünkre, vagy LAN kábel használatával, vagy WPS-el, és már használhatjuk is, a böngészőnk segítségével. Ennél is egyszerűbb, ha a telefonunkra letöltjük a Sony’s SongPal applikációt, és már párosíthatjuk is készülékünk a hangsugárzóval. Ezek után nincs is más dolgunk, mint kiadni utasításainkat (zene lejátszása), és élveznünk a végeredményt.

A támogatott formátumokban sincs hiány az SRS-X88-as hangsugázóban, mivel nem ragad le az egyszerű, mezei kiterjesztéseknél. Az alapvető formátumok, amik az MP3, WMA és AAC hanganyagok mellett (ezeket nem csak lejátsza, de a tömörítéssel járó veszteséget még egy aranyos kis kompressziós folyamattal igyekszik helyre állítani is), a magas minőségű FLAC, ALAC, WAV, és AIFF fájlok lejátszását is támogatja. Ezek pedig (ugyan kevésbé használtak, főként hordozható készülékek esetében) pedig kiterjesztik lehetőségeinket újfent.

Egy jóra való lakástulajdonos, tudja, hogy adni kell a küllemre.

Elegancia, minőség, talpraesettség…

A Sony megint csak sikeresen elkápráztatott az SRS-X88-as „okoshangszórójával”, ami egybefűzi az eleganciát és a minőséget, a mobilitással és egyszerűséggel. Ez az egyveleg pedig fenomenális összhatással érvényesül akár a lakásunkban, akár az akta/utazótáskánk mélyén. Soha nem kell ezúttal magunk mögött hagynunk a minőségi zenehallgatás élményét, sem utazáskor, sem családi ebéd esetén. A Sony lehetővé tette, hogy akárhol hozzáférhessünk kedvenceinkhez, minőségi hangzással, és nem kell más hozzá, mint Bluetooth, vagy éppenséggel Wi-Fi. Ha pedig azt is hozzávesszük a képlethez, hogy mennyi formátummal is képes elboldogulni az eszköz, akkor közel egy tökéletes platform képét rajzolhatjuk elménk vásznára, mikor a Sony SRS-X88-ra gondolunk.

-Kese-

Sony SRS-X88

Design - 9.5
Mobilitás - 8.5
Kezelhetőség - 9.2
Audio minőség - 8.3
Ár/Minőség - 8

8.7

KIVÁLÓ

Egy cseppet sem csalódtam a Sony legújabb hangszórójában. Éppen olyan minőségben képes lejátszani a dalaimat, mind a mobilkészülékemről, mind pedig a PC-mről mint ahogy azt a vállalat megígérte, de a streamelési lehetőség is remek. Nem volt rá példa, hogy lassulással, vagy szaggatással találkoztam volna.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu