Sony h.ear on MDR-100AAP – Eddig hallottunk róla, végre hallgathatjuk is!

TECH – Ha zavarnak a külvilág hangjai miközben kedvenc zenéidet hallgatod, talán az egyik legjobb választás számodra, egy Sony h.ear on MDR-100AAP-100AAP-stílusú készülék. De nem feltétlen a legjobb választás az MDR-100AAP… A magasabb árkategóriába tartozó kütyüket nem fölözi, (és ezt nem is vártuk!) viszont a maga kategóriájában is csak bukdácsol a fejhallgató. A tesztelt példány piros „pozsgás” színe ugyan egy cseppet sem az én ízlésemnek való, viszont meg kell hagyni, elég jól szólt… Amíg nem volt külső zaj…

 

A kiegészítő mindössze 48000 forintba fáj, ami persze nem egy laza zsebpénz, mégis sokkalta olcsóbb, mint a nagyjából ugyanezen tulajdonságokkal felruházott Sennheiser Momentum és az ő 75000 forintos vételára. Ha versenytársat kellene felhoznom példának az eszköz mellé, akkor azonnal az ATH-MSR7-es jutna eszembe, amit az Audio Technica dobott piacra. A két fejhallgató ára szinte egyezik, és a kapacitásuk is hasonló. A kérdés csak az, hogy miért is kellene a két, „teljes” zajszűréssel felruházott headset közül a Sony gyermekét választanunk?

A bass rajongóknak ezúttal nem kedvez annyira a Sony, mint ahogy szokott.

Hát nem a színe miatt…

Persze ez a színes emlegetés csupán a poén kedvéért kapott itt helyet, a nekem kiszállított headset történetesen elég látványos árnyalatát viseli a pirosnak, de ezen kívül még berendelhetjük rózsaszín, sárga, kék és fekete színekben is. Kicsomagolásnál a virító pirosságon kívül, az első, ami feltűnt az a készülék mérete volt. A teljes fület eltakaró fejhallgatók között is a nagyobbfajták közül lépett elő az MDR-100AAP, ugyanis sokkal inkább a fülünk köré helyezzük, mint rá.

Ez persze igazán kényelmessé teszi a viselését, mivel hosszú idő után sem kezd el tőle fájni az ember füle. A súlya megint csak támogató, hosszútávú viselés ellenére sem fárad el az ember nyaka a plusz súlytól. Ugyan találunk a headset-en egy alumínium pántrészt is, viszont a „test” maga műanyag, és könnyen illeszthető.

A tányérok szigetelésén nem ártott volna még dolgozni egy kicsit, mivel hiába illeszti az ember teljesen a fülére a headsetet, még így is rengeteg hangot enged átszűrődni. Már ha szűrődésnek nevezhetjük azt, hogy az ember idegesen kapkod a hangerőszabályozó után, hogy üvölttesse a ketyerét, mivel az egy szobával arrébb doromboló macska (valójában porszívó) versenyt szól a szigetelt fejhallgatóval.

A bass rajongóknak ezúttal nem kedvez annyira a Sony, mint ahogy szokott.

Kifinomult, ahogy megszoktuk

A bass rajongóknak ezúttal nem kedvez annyira a Sony, mint ahogy szokott. Ugyan az MDR-100AAP is kapott némi extra bass-t, viszont nem annyira drasztikusat, hogy azt fel lehessen jegyezni. Ezzel szemben sokat finomodott a készülék a magasabb hangok terén. A szintén Audio Technica által piacra hozott ATH-M50x-nél sokkal kiegyensúlyozottabb hangzásvilágot biztosít.

A középhangokat már kicsit puhábban adja ki a headset, ettől az énekrészeknél már kontrasztosabb lesz a hangzás. Találkoztunk már frusztrálóbb jelenséggel is, viszont nem szabad elmenni amellett, hogy ezen a téren az Audio Technica több készüléke is jobban teljesít, a drágább kategóriában pedig az Oppo PM-3 magasan fölözi a Sony új gyermekét.

A bass rajongóknak ezúttal nem kedvez annyira a Sony, mint ahogy szokott.

Megéri?

Amennyiben nem akarsz 70000 ezer fölött költekezni, és kibékülsz egy középkategóriás fejhallgatóval is, akkor megfelelő választás lehet a számodra a Sony h.ear on MDR-100AAP. A funkcióit kiszolgálja, ugyan nem a legmegfelelőbb a zajszűrése, de kategóriájában ez is jónak számít. A vetélytársaktól nem tud messze elhúzni, de hozza ugyanazt a színvonalat. Mondhatnánk, „ennél jobbat csak drágábban találunk”, de ez nem lenne teljesen igaz, hiszen az ATH-MSR7-es erősebben szűri a külső zajokat, és a középhangokat sem kezeli annyira nehezen, mint az MDR-100AAP.

-Kese-

Sony H.EAR On MDR-100AAP

Design - 8
Mobilitás - 7.6
Kezelhetőség - 8.3
Audio minőség - 7.9
Ár/Minőség - 7.7

7.9

Aki az MDR-100AAP árkategóriáján belül keresi választottját, annak mindenképpen megéri számolni a Sony kiegészítőjével. Hozza azt a színvonalat, amit elvárhatunk tőle, képes majdnem minden funkcióját tökéletesen kiszolgálni. Csak az a szűrés lenne jobban megoldott. Na de majd a következő…

User Rating: 3.7 ( 1 votes)

Spread the love
Avatar photo
Kese is a young talented writer and music producer from Hungary. He loves any styles of music, and movies too. In his free-time he plays action & adventure games.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu