Oscar-díj esélyesnek tartják a Budapest Noirt, pedig még semmit sem láttak belőle

MOZI HÍREK – Az Indiewire, az egyik legfontosabb függetlenfilmes híroldal írt a Budapest Noir című „sötét” krimiről, mely szerintük akár az ország következő Oscar-esélyese is lehet. Ez már csak azért is mulatságos, mert még semmit sem láthattak belőle, lévén jelenleg forgatják.

Az Indiewire újságírója szerint egyébként azért téved pár dologban: szerinte Gárdos Éva rendezőnek ez lesz az első filmje, ez pedig nem igaz, hiszen nem kisebb film áll már mögötte, mint a 2001-es Amerikai rapszódia, melynek főszereplője Scarlett Johansson volt). Továbbá szerinte ez a magyar filmtörténet első próbálkozása a film noir műfajával, ami szintén nem igaz, hiszen az 1943-as Külvárosi őrszoba, melyben Karády Katalin játszott, vagy akár a Dögkeselyű is ide sorolható.

Az természetesen jó dolog, hogy a Saul fia Oscar-díjával sokkal inkább fókuszba kerültek a magyar filmek. Így talán a külföldi sajtó is többet törődik majd velünk, akár olyan kisebb költségvetésű, de külföldön is szép jövőt sejtető filmekkel is, mint a Hurok, vagy a Tiszta szívvel.

A Budapest Noir Kondor Vilmos azonos című könyve nyomán készült. 1936-ban játszódik, amikor egy újságíró nyomozni kezd a város alvilágában egy prostituált halálának.

Forrás: Cinematrix (www.cinematrix.hu)

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu