Készül az új Dungeons & Dragons film, megvan a rendező is

MOZI HÍREK – Jó ideje lehet már hallani a híres szerepjáték-rendszer filmváltozatáról, most pedig a rendező végre fény derült a rendező kilétére. Az eredeti kocka és papír alapú szerepjáték 1974 került piacra, szinte rögtön óriási sikerült aratott és rengeteg számítógépes játék adaptáció is készült belőle.

A Dungeons & Dragons világa nálunk leginkább a ’90-es években élte virágkorát. Ma már annyira nem őrülnek meg annyira érte, és a video- és számítógépes játékok világában is némileg alábbhagyott iránta a lelkesedés – legutóbb a Neverwinter című MMO dolgozta fel a univerzumot.

A filmvilágban sem felejtkeztek meg a Dungeons & Dragons-ről: a fantasy filmek is sokat merítettek már az évek alatt a játékból, azonban a saját adaptáció, a 2000-es évben megjelent, Jeremy Irons főszereplésével készült Dungeons & Dragons borzalmasan gyenge lett: az év egyik legnagyobb bukása volt a Courtney Solomon által rendezett, Sárkányok háborúja névre keresztelt alkotás.

Hollywood azonban nem adta fel törekvését a szerepjáték megfilmesítését illetően, és újra nekifutnak a projektnek, aminek már a rendezőjét is megtalálták a Libabőrt is jegyző Rob Letterman személyében. Letterman korábban a Monsters vs. Aliens című alkotást készítette, de a 2010-es, Jack Black főszereplésével készült Gulliver utazásai is az ő nevéhez köthető. Állítólag A galaxis őrzői humorára építve egy Tolkien-szerű világot teremtve szeretné elénk tárni a történéseket, amitől egy kicsit tartunk, de meglátjuk, ez az újabb adaptáció hogyan sikerül.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu