Elképesztően brutális lehet Bruce Willis Bosszúvágy filmje

MOZI HÍREK – Idén, márciusban derült ki, hogy Bruce Willis alakítja majd Charles Bronson egyik ikonikus szerepét a Michael Winner-féle Bosszúvágy remake-jében. Bruce Willis-hez csakugyan passzol az önbíráskodó mérnök figurája, ugyanakkor, az a tény, hogy már megint egy klasszikushoz nyúlnak hozzá, sokak számára visszatetsző. Márciusban úgy volt, hogy a Big Bad Wolves izraeli rendezőpárosa rendezik ezt a filmet is, most viszont egy új nevet jelentettek be. Eli Roth színrelépésével máris tisztább képet kaptunk arról, milyen filmre számíthatunk.

Bár a Big Bad Wolves rendezőire is jellemző a brutalitás, viszont Roth szinte csak a horror műfaján belül tevékenykedett eddig, Tarantino ajánlásával, és filmjei az szélsőséges erőszakábrázolásukkal tűntek ki a sűrű mezőnyből. A Motel-ben például elképesztően durva kínzásokat mutatott premier plánban, a Zöld pokolban pedig a híres Cannibal Holocaust című olasz horrorklasszikust idézte meg.

Legutóbbi filmjében, a Kopp-Kopp-ban két fiatal nő kínozta Keanu Reeves-t, de ebben a rendezésében már visszavett a vérontásból. Sok kérdés felvet tehát, hogy MGM és a Paramount közös munkájaként készülő Bosszúvágy mennyire lesz brutális.

Sejthetően Roth nem fog kibújni a bőréből, és ebben az alkotásában is lesz pár megdöbbentő haláleset. Durva filmet várunk, hiszen a bosszú a fő motívuma, illetve az eredeti sem fogta vissza magát. Az 1974-es Bosszúvágyban Charles Bronson egy traumatizált, felesége megölése és lánya megerőszakolása miatt bosszúra éhes mérnököt alakított, aki éjszaka New York utcáit járta, és bűnözőket lőtt le.

A stúdiók fejesei amúgy már arról álmodoznak, hogy amennyiben sikeres lesz a remake, egy egész franchise-t építenek majd rá. Igazából a múltat akarják megismételni, a Bronson féle Bosszúvágy ugyanis négy folytatást élt meg.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu