Ryan Gosling és Harrison Ford Budapesten forgatják minden idők egyik legjobb sci-fijének folytatását

MOZI HÍREK – Jövő héten kezdődik annak a filmnek a folytatása, amely az ínyenc sci-fi rajongók számára az egyik leginkább becsben tartott alkotás. Bizony Ridley Scott klasszikusáról, a Szárnyas fejvadászról van szó, amelyet fővárosunkban forgatnak majd.

A film egyik főszereplője, Ryan Gosling már két héttel ezelőtt megérkezett Budapestre, és rövidesen Harrison Ford is érkezik.

Magyar vonatkozása egyébként az első résznek is volt: Edward James Olmos (a filmben Gaff), akinek magyar felmenői voltak saját maga kereste ki azt az ízes magyar káromkodást és mondatot, amely azóta kedves a mi szívünknek, amióta meghallottuk: „Lófaszt. Nehogy már. Te vagy a blade, Blade Runner.”

Tavaly novemberben derült ki először, hogy a Szárnyas fejvadász 2-t nagyrészét Budapesten forgatják. Éppen ezért Harrison Ford és Ryan Gosling nálunk is tölti a nyár maradékát, sőt, szinte biztos, hogy az első rész után a másodikban is lesz magyar káromkodás.

Egyébként már 1999-ben is úgy volt, hogy készül egy Szárnyas fejvadász-folytatás, de jogi problémák miatt végül az a film nem valósulhatott meg. Az évek során persze rengetegszer felmerült egy második rész lehetősége, de újra és újra elvetették. 2011-ben sikerült Ridley Scottot megnyerni rendezőnek, de még ez is kevés volt ahhoz, hogy tipródó projektből legyen végre valami.

Talán az állandó halogatás miatt is történhetett, hogy Ridley Scott végül is otthagyta a rendezői széket és bár a produceri és írói funkciókat továbbra is ő viszi tovább, azonban Denis Villeneuve irányít majd a kamerák mögül.

„Életem legkockázatosabb döntése volt, de együtt fogok tudni élni ezzel” – vallotta be Villeneuve, aki az eredeti film rajongójaként viccesen hozzátette, hogy „minden egyes rajongó egy baseballütővel a kezében lép majd be a moziterembe”. Nagyon sokáig morfondírozott azon, hogy hozzá merjen-e nyúlni egy ekkora klasszikushoz, de végül elvállalta, többek közt azért is, mert úgy gondolja: „a művészetnek elengedhetetlen része a kockázatvállalás”.

Villeneuve is elmesélte, hogy az egyik kedvenc filmje a Szárnyas fejvadász, amely kamaszként óriási hatást gyakorolt rá.

Korábban már itt említettük, hogy a több rendkívül csinos és tehetséges fiatal színésznő is csatlakozott a stábhot, többe között a holland Sylvia Hoeks is.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu