Blair Witch trailer – Vissza a boszorkányerdőbe [VIDEO]

MOZI HÍREK – San Diegóban még mindig tart a Comic-Con, és egy teljesen váratlan filmes meglepetést nem várt módon a Lionsgate okozott a frissen átnevezett The Woods címen futtatott filmjükkel. Az erdei horrorfilmet már csak azért is várták tűkön ülve a műfaj rajongói, mert Adam Wingard rendező igazi profi a szakmában (You’re Next, The Guest).

Most azonban lerántották a filmről a leplet, és óriási meglepetésre kiderült, hogy ez voltaképpen az 1999-es indie horrorfilm, a The Blair Witch Project (Ideglelés) közvetlen folytatása. Készült egyébként egy elég tré, 2000-es folytatás, de az ezek szerint már kikerült a „kánon” státuszból – gondolom, senkinek nem fog hiányozni.

Hogy mennyire megérdemelten (azért az Ideglelés sem volt a szakma csúcsa…) de Wingardék mindenesetre ezzel a kis trükkel ismét elérték, hogy a fél internet róluk beszéljen – amit tizenhét évvel ezelőtt annak köszönhettek, hogy megtalált „dokumentumfilmként” harangozták be az első részt.

Érdekesség egyébként, hogy 2000-ben még annyira tartott a Blair Witch „őrület”, hogy több, Silent Hillre emlékeztető, alacsony költségvetésű PC-s horror játék is készült, amelyek a Blair Witch legendát dolgozták fel, különböző korszakokból.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu