Huawei Honor 7 – A szolid „mindenes”

TECH – A Huawei Honor 7 egy igazi megbízható „polihisztor”, amely nagyon sok mindenhez ért: attraktív képernyő és élénk színek, ujjlenyomat-olvasó, hosszú akkumulátor élettartam, 20 megapixeles hátsó, és 8 megapixeles elülső kamera, kézmozdulat érzékelő és SmartKey gomb. A konkurencia azonban igen komoly ebben az ár- és minőségkategóriában szóval alaposan megvizsgáltuk a Huawei üdvöskéjét, hogyan állja meg a helyét a piacon más résztvevőkkel összehasonlítva.

 

A Huawei telefonok mindig is brillíroztak az ár-minőség tekintetében, és rögtön elmondhatjuk, hogy ebből a szempontból a Honor 7-es sem vallott kudarcot.

A hetedik generációs tagja a kínai okostelefon-családnak hű a korábbi készülékek örökségéhez, de sokkal kifinomultabb minőségben. Ugyanakkor már annyi szereplő van ebben a piaci szegmensben, hogy nehéz igazán kitűnni a többiek közül. Vajon a Honor 7-nek sikerült? Átfogó tesztünkből megtudhatjátok…

Kellemes, de nem túl egyedi külső

Bár külsejét tekintve a Honor 7-es nem túl sokat változott, az alapanyag tekintetében azért vannak különbségek: míg eddig műanyag dominált a készüléken, addig most már a készülék fémházas kialakítással rendelkezik, így egyértelműen jobb élmény a kezünkben tartani. A fémházat még egyfajta kerámiaborítással is „megbolondították”, így még kellemesebb a fogása és jobban tapad a tenyerünkhöz.

Az előlap legnagyobb részét természetesen a kijelző foglalja el, amit két oldalt kifejezetten vékony káva határol, alul azonban kicsit vastagabb a keret a kelleténél, hiszen nem került előre fizikai gomb. A kijelző alatt tehát nincs semmi, felülre azonban annál több mindent pakoltak a mérnökök. A készüléken megtalálható egy fény-, és egy közelségérzékelő szenzor, egy izmos szelfikamera, egy beszédhangszóró és egy segédfény az szelfizéshez. Az értesítési LED sem maradt ki, ez azonban kicsit elbújt, konkrétan a beszédhangszóró nyílásában találjuk, szélen.

A gombok könnyen le tudjuk nyomni és gyorsan is reagálnak parancsainkra, a power gombot is kényelmesen el tudjuk érni.  A hangerő gombok jobb oldalon találhatóak, alattuk pedig a bekapcsoló gombot találjuk, ezek ugyanúgy fémből vannak, mint maga a készülékház.

Bal oldalt találjuk a SIM tálcát, amelybe egyszerre két nano SIM kártyát vagy egy SIM kártyát és egy MicroSD kártyát helyezhetünk.

1080p-s HD képernyő

A Honor 7 egy 5.2 colos megjelenítővel büszkélkedhet, amely IPS-NEO technológiát használ. A végeredmény lehengerlően gyönyörű: élénk színekkel, tökéletes fehérrel és a feketével, ez utóbbi egyébként majdnem annyira sötét, mint egy AMOLED panel esetében.

A nagyszerű élményt majdnem tönkreteszi az automata-fényerő, amely „akadékoskodva” mindig akkor csökkentette drasztikusan a fényerőt, amikor a legkevésbé szerettem volna. Ez egyébként különösen akkor tud bosszantó lenni, amikor fényképeket, vagy videót nézünk: a képernyő nagyszerű megjelenítését majdnem teljesen hazavágja. A jó hír, hogy ezt a funkciót ki lehet kapcsolni, csak meg kell találni a menürengetegben.

Felbontás tekintetében a készülék nem 1440p-s megjelenítésű, mint a Galaxy S6, vagy az LG G4, de ez elfogadható, hiszen a Honor 7 majdnem feleannyiba kerül. A kijelző tehát enélkül is tűéles, még közelről sem látni szabad szemmel a képpontokat. Ekkora méretben teljesen fölösleges is lett volna QHD kijelzővel pazarolni az erőforrásokat. A betekintési szögekkel sincs probléma, bármely irányból nézzük a kijelzőt, gyönyörű a képe.

A felinstallált szoftver kevés szót érdemel: Android 5.0 Lollipoppal van dolgunk, a Huawei’s EMUI kezelőfelületével, amely megegyezik a P8-asével. Teljesen jól kezelhető – sokkal inkább, mint a Huawei korábbi készülékeinél.

Nem egy „játékos” telefon, de minden másban remekül viszi az akadályt

A Honor 7-et a Huawei teljesen saját fejlesztésű HiSilicon Kirin 935-ös processzora hajtja, amely a készülék megjelenésekor a cég csúcshardvere volt, ez található többek között a P8-ban is. A chipset 4 darab 2.2 GHz-es Cortex-A53-as és 4 darab 1.5 GHz-es Cortex-A53-as magot tartalmaz, azaz egy 8 magos, 64 bites egységről van szó. Ehhez jön még egy Mali-T628 MP4 GPU, ami a grafikai feladatokért felelős. RAM-ból 3 GB-ot kapunk, ami teljesen korrekt, a belső tárhely pedig 16, illetve 64 GB-os – modelltől függően – mindkettő bővíthető MicroSD kártyával.

A Honor 7 hardvere nagyon jó teljesítményt nyújt, bőven elegendő a készülék problémamentes meghajtásához, igaz, a grafikus chip ereje azért némileg elmarad a hasonló kategóriájú versenytársakétól. A menürendszer gyors, a böngészés akadás-mentes és általában véve a játékok futtatásával sincs gond – feltéve, ha egyáltalán elindulnak. A Kirin chipset ugyanis nem annyira támogatott, mint mondjuk egy Qualcomm egység, így bizony megeshet, hogy a kiszemelt 3D-s játékunk el sem indul. Azért ez annyira nem jellemző jelenség, de akad rá példa. Az AnTuTu tesztjén egyébként jól szerepelt a mobil, 50 ezer pont körül teljesít a hardver, ami méltó a csúcskategóriához.

Fotórajongóknak ideális

Aki egyébként sem használja annyit játékra az okostelefonját, annál inkább fényképezésre, vagy videofelvételekre, az viszont elégedett lehet. A hátlapon egy 20 megapixeles, f/2.0-s Sony szenzort találunk, fázisdetekciós autofókusszal és dupla LED villanóval, és az előlapra is jutott egy 8 megapixeles kamera, amihez szintén kapunk segédfényt. A végeredmény nem csak papíron, hanem a gyakorlatban is rendkívül meggyőző.

A fényképkészítésnél 5 mód közül választhatunk: Fénnyel festés, Szépítés, Fénykép, Videó és Jó étel, ez utóbbi azoknak van, akik nem tudják anélkül elfogyasztani az ebédjüket, hogy előtte meg ne osztanák a Facebookon.

Emellett nem hiányoznak a szokásos HDR és a Panoráma módok sem, emellett pedig kapunk még Time-lapse módot, Utófókuszt és Éjjeli módot is, ahol a záridőt (1/4-től 32 másodpercig) és az ISO értéket (100 és 1600 között) tudjuk manuálisan állítani. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy egy állvánnyal akár sötét éjszaka, vagy egy sötét szobában is nagyszerű, éles képeket készíthetünk.

Remek készülék, elfogadható áron, kisebb hiányosságokkal

Összességében a Honor 7 egy kiváló készülék, különösen ár/minőség tekintetében. A remekül működő ujjlenyomat ellenőrző őrzi adataink biztonságát, a design pedig kellemes, bár nem túl egyedi.

Böngészésnél és a játékok egy részénél a telefon megfelelően gyors, akadás-mentes, viszont játékrajongóknak azért ennek ellenére sem ajánlanám nagyon a készüléket, mert találunk olyan nagyobb címet, amelyek el sem indulnak.

Ugyanakkor a kamera – fényképek és videók készítésénél egyaránt brillírozik. Talán – amellett, hogy a hasonló kategóriájú telefonokkal összehasonlítva szerényebb az árcédulája – a nagyszerű kamera a Honor 7 legnagyobb erőssége.

-PS4Pro Team-

Huawei Honor 7

Design - 8.2
Hardver - 8.8
Kijelző - 9.1
Audio minőség - 8.4
Ár/minőség - 8.8

8.7

KIVÁLÓ

A Honor 7 egyértelműen hozza azt, amire szánták: egy igazi prémium csúcsmobilt kapunk - elérhető áron. A kijelző gyönyörű, a hardver erős, a kamerák remekelnek, és a szoftver is egész kellemes. Ehhez jön még egy korrekt üzemidő, valamint egy gyönyörű fémház, azaz szinte minden téren rendben van a mobil.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu