Itt az első jelenet a Piszkos Fred animációs filmből [VIDEO]

MOZI HÍREK – Megérkezett az első részlet a Piszkos Fred közbelép (Fülig Jimmy őszinte sajnálatára) című Rejtő Jenő regényt feldolgozó animációs moziból.

Korábban 2017 év vége felé készülhetett volna el a kész mű, de készültségi szint jelenlegi helyzete alapján valamikor 2018-ban kerülhet mozikba kerülni a Piszkos Fred közbelép című animációs film, amelyet a nemzetközileg is elismert, Emmy-díjas Varsányi Ferenc rendez.

Az egész estés animációs filmből itt látható rövid részletben Fülig Jimmy és Piszkos Fred találkozását láthatjuk. Ennyiből már látszik, hogy a produkció képi világ tényleg igyekszik minél inkább visszaadni Korcsmáros Pál rendkívül népszerű Rejtő-képregényeinek vizualitását – sajnos ez azért nem minden tekintetben lett sikeres. Az egyedi stílus kialakításával kapcsolatban így fogalmazott egy interjúban Varsányi:

„A Gerisa Zsolt által megrajzolt figurát egy számítógépes eljárással háromdimenziós, virtuális modellé alakítjuk, mely innentől szabadon mozgatható; úgy viselkedik, mint egy valódi, kézzelfogható báb. Az így születő karaktereket egy grafikai megoldással erősen kontúrossá tesszük, amitől az animáció olyanná válik, mint egy megelevenedett képregény. A látványvilág egyébként Cserkuti Dávid illusztrátor-látványtervező munkáját dicséri.”

Más kérdés, hogy azért vannak erős fenntartásaink ezzel a kis rövidfilmmel. Egyrészt a CGI eléggé „műanyag” hatású lett, az ilyen stílusú grafikához minimum egy Pixar Studios kaliberű céghez lenne szükség. Másrészt Fülig Jimmy feje a Korcsmáros Pál rajzokhoz képest kicsit olyan fogyatékos, és a szinkronhangok is elég igénytelenek. Persze ezeken még bőven lehet az elkövetkezendő másfél-két év alatt változtatni, és tényleg nagyon drukkolunk, hogy a végeredmény ennél azért egy fokkal jobb legyen.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu