Az új Scorcese-film vatikáni bemutatóján nem vesz részt a pápa

MOZI HÍREK – Úgy látszik Martin Scorcese 30 évvel ezelőtti Krisztus utolsó megkísértése című filmje még mindig óriási szálka a katolikus egyház szemében. Igaz, a Silence, azaz Némaság című új filmjét 400 pap előtt mutatják be a Vatikánban, írja a The Guardian, ami elsőre meglepő, lévén anno a rendezőt a katolikus egyház majdnem kiátkozta.

A 159 perces film világpremierjére jövő kedden kerül majd sor, azonban valószínűleg a vörös szőnyeges bevonulás és nagy sajtónyilvánosság mellőzése mellett. Scorsese és a film főszereplői (Liam Neeson, Andrew Garfield és Adam Driver) persze több mint valószínű, hogy részt vesznek rajta, tovább 400 pap is, viszont maga Ferenc pápa nem megy el rá, ehelyett Scorsesével később találkozik.

A rendezőnek persze így is hatalmas megtiszteltetés, hogy a 22 éve készülő filmet ott mutatják be, ahová a Krisztus utolsó megkísértése című filmje bemutatását után még beengedni sem akarták. Bár nem ez lesz az első olyan film, amit a Vatikánban láthatnak elsőként, aminek a premierjén egy (arrafelé) ennyire ellentmondásos megítélésben részesülő rendező is részt vesz.

Amikor először levetítették a Willem Dafoe főszereplésével készült Krisztus utolsó megkísértése című filmet, az egyház az egész világon be akarta betiltatni, mert szerintük az, hogy Jézust halandó, gyarló emberként ábrázolja, aki Mária Magdalénával éli az életét, nem fér bele a róla kialakult képbe. Párizsban a felbőszült hívek meg is támadtak egy mozit, és bombát robbantottak, hogy így akadályozzák meg a bemutatót.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu