Andrej Koncsalovszkij, orosz rendező: „ne zabálj popcornt a filmjeimen, rendben?!”

MOZI HÍREK – Andrej Koncsalovszkij kiakadt tőle, hogy a mozikban a nézők popcornt esznek, különösen akkor, ha az ő filmjeit nézik, ezért szeretné elérni, ha a filmjei bemutatóján be lenne tiltva a popcorn evés.

Koncsalovszkij egyébként érdekes rendező, mert annak idején olyan akciókrimiket is rendezett, mint a Sylvester Stallone és Kurt Russel főszereplésével készült Tango & Cash, (amelynél például elég vicces lett volna, ha nagyon pattogott volna a pattogatott kukorica betiltásának kérdésében) ugyanakkor háborús filmdrámák, művészfilmek is kötődnek a nevéhez. Legutóbb a Paradise című 2. világháborús dráma filmet rendezte, amely Velencében nagydíjat kapott. A rendező konkrétan ezt nyilatkozta az orosz hírügynökségnek:

„Az én filmjeim nem azoknak szólnak, akik popcornt zabálnak. Éppen ezért mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a filmjeim előtt ne legyen ételárusítás!”

Az orosz rendező filmjét január 19-én mutatják be az orosz mozik, ahol szintén rajonganak a nézők a pattogatott kukoricáért. Koncsalovszkijt pedig ez már elég régóta idegesíti: a „popcornzabálókkal”, konkrétan nem is tartja igazi kultúrlénynek, lévén blockbustereket (mint amilyen… ahem… a Tango & Cash is volt…) néznek komoly, fontos filmek helyett. Két éve éppen ezért megtagadta, hogy a The Postman’s White Nights című, szintén Ezüstoroszlán-díjas filmjét a mozikban is bemutathassák.

„Egyszerűen nem akarom, hogy a filmeket pont az a hollywoodi közönség lássa, akinek ott ropog a fejében a popcorn.”

Egyébként akkoriban annyira felidegesítette magát, hogy a filmet visszavonta még a legjobb külföldi film Oscar-mezőnyéből is. Az idei Paradise még ugyan rajta van a kilenc filmből álló szűkített listán (amelyen magyar film idén nem szerepel sajnos), de hát ki tudja, mit hoz a jövő és mikor gurul el az orosz rendező gyógyszere.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu