Azt hitted „tiszta románc” lesz az Utazók a trailer alapján? Akkor téged átvertek! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Érzelmes, sci-fi románcnak tűnt az előzetesek alapján az Utazók című film, amelyben Jennifer Lawrence saját bevallása alapján élete első komolyabb filmes szexjelenetében vett részt. A trailerben bemutatott történet szerint az űrhajón ragadt Jennifer Lawrence és Chris Pratt egymásba szeretnek. A marketingkampány viszont egy nagyon fontos részletet elhallgat a történettel kapcsolatban.

Chris Pratt és Jennifer Lawrence főszereplésével készült sci-fire a magyar nézőknek január közepéig kell várniuk, az amerikai kritikusok viszont már láthatták az Utazók-at. És hogy milyen szerintük a végeredmény? Általában véve a rossz, vagy legalább is „határesete”. A Rotten Tomatoes-on jelenleg 33 százalékon áll a film, a Metacritic-en pedig 42-őn, tehát nem túl fényes az átlag egyik helyen sem. Azt szinte biztos, hogy ebből a filmből nem lesz olyan kritikai és pénzügyi bombasiker, mint amit a Gravitációnál vagy Mentőexpedíciónál megtapasztalhattunk.

Amire pedig több kritikus is felhívta arra a figyelmet, hogy a trailerek bizony „becsapták” a nézőket, vagy legalább is olyan módon állították be a filmet, mely alapján romantikus thrillerre lehetett számítani.

FIGYELEM innentől enyhe SPOILER következik!

Eredetileg ugye azt láthatjuk a trailerben, hogy a Chris Pratt által alakított karakter a tervezettnél kilencven évvel korábban ébred fel a hibernációból egy távoli bolygó felé tartó, telepeseket szállító bolygón. Itt „találkozik” Jennifer Lawrence-el, akivel „egymásba szeretnek”.

Valójában azonban a Chris Pratt miközben céltalanul és kicsit elkeseredetten bóklászik az űrhajón, megtetszik neki a még hibernált Jennifer Lawrence és felébreszti. Ezzel a nő sorsát is megpecsételi, hiszen így magához láncolja és halálra ítéli.

A sztori többi részét még mi sem tudjuk, de ez már egészen más hangulatot ad az egész filmnek (mondjuk ettől akár még érdekesebb is lehet…) és sok kritikus ezt is kifogásolta benne. Sokan azt is megírták, hogy ez inkább egy horrorfilmre hasonlít és bátorítja a nők elleni zaklatást, amelyet páran – különösen a női kritikusok – kifejezetten felháborítónak tartottak. Felmerült még a stockholmi szindróma esete is – amelytől akár még érdekesebb is lehetne a film.

Hogy tényleg gyenge lett-e a film, ahogy azt sok kritika lehúzta, vagy csak „túlérzékenyek” ezek az újságírók és újságírónők, azt mi már csak jövőre tudjuk meg.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu