Mi történik, ha egy művész rendez óriásrobotokat?

MOZI HÍREK – Karakter, szív, robbanás. Sok robbanás. Travis Knight, az Űrdongó című szuperfilm rendezője így foglalja össze ars poeticáját. Az Űrdongó a Transformerssorozat spinoffja, vagyis olyan film, amely a széria egyik szereplőjének történetét meséli el. Travis Knight neve onnan lehet ismerős, hogy kétszeres Oscar-jelölt animációs rendező, akit nem minden ok nélkül tartanak szuverén művésznek: ő rendezte a Coraline és a titkos ajtót, a ParaNormant, továbbá a Doboztrollokat és a Kubo és a varázshúrokat (utóbbi kettőért jelölték Oscarra).

Miközben a Transformers-széria hagyományosan a robbantásspecialista Michael Bay birodalma – az Űrdongónak is ő a producere, csak a rendezést engedte át –, Knight nem véletlenül helyezte a harmadik helyre a látványos effekteket. Azt mondja, a karakterek jellemfejlődésére koncentrált a film készítésekor. A film főhőse egy metálrajongó kamaszlány, Charlie, akit megint egy Oscar-jelölt, Hailee Steinfeld alakít (A félszemű). Charlie ütött-kopott Volkswagen Bogárra bukkan a garázsban, „akiről” kiderül, hogy valójában az üldözői elől menekülő robot.

Az Űrdongó története 20 évvel az első Transformers-film cselekménye előtt játszódik, és akár egy önálló sorozat kiindulópontja lehet. A Transformerektől biztosan nem kell elbúcsúznunk, mert Michael Bay legutóbb 14 további epizódot ígért.

(Bumblebee – hazai bemutató: 2018. december)

Forrás: UIP-Duna Film

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu