Halloween és fegyverbotrány: Jamie Lee Curtis megszólalt: „márpedig ő nem álszent”!

MOZI HÍREK – Jamie Lee Curtist igencsak felbosszantotta az a Fox News cikk, amely „álszentnek” nevezte, annak kapcsán, hogy az új Halloween filmben kézifegyvert használ.

Hogy miért? Nos, Jamie Lee Curtis közismerten fegyverellenes aktivista és többször is hangoztatta az ezzel kapcsolatos véleményét. Az eredeti cikk arról ír, hogy a Curtis által alakított Laurie Strode nevű karakter „kézifegyvereket lóbál”, hogy megvédje magát Micheal Myers sorozatgyilkostól. A cikk azt boncolgatja, hogy azok a fegyverellenes aktivisták, akik színészkednek, nem kellene, hogy a saját filmjeikben fegyvert használjanak.

Jamie Lee Curtis tényleg sokszor hangoztatta a fegyverellenes véleményét, de „örült volna”, ha a Fox News először őt is megkérdezi, mielőtt még igyekeznek egy eléggé lejárató cikket írni róla. Már csak azért is, mert Curtis véleménye nem olyan egyszerű, mint a százasszög, meg is lephet pár meggyőződéses fegyvertulajdonost.

„Igaz, hogy nagyon hangos vagyok a fegyvertartás ésszerűsítésével kapcsolatban. Például a gépkarabélyok és annál „durvább” fegyverek magántulajdonban lévő tartását én is tiltanám, továbbá a jelenlegi idevonatkozó hatályos törvények tiszteletben tartanám. Ugyanakkor egyáltalán nincs azzal problémám a kézifegyverek tartásával, abban az esetben, ha kiképzett, engedélyezett és átvilágított fegyvertulajdonosokról van szó és kellő időt töltöttek az átvilágítási folyamattal is. Továbbá az is fontos lenne, hogy a fegyverviselési engedélyt is rendszeresen meg kelljen újítani, mint a jogosítványt, hiszen, ahogy a gépjárművek esetében, a fegyverek is gyilkoló eszközök.”

Ami pedig Curtis karakterét illeti, ő természetesen nem azonos Laurie Strode-dal, továbbá egyébként is egy olyan típusú női figuráról van szó, aki alaposan felkészült már Myers támadására, tehát egy olyasvalaki, mint Sahar Connor a Terminator 2-ből.

„Várható volt, hogy Laurie fegyverrel védi majd magát Myers ellen.” – tette még hozzá Jamie Lee Curtis. „Másrészről – miközben Laurie rengeteg fegyvertípus közül választhatott volna – nagyon világosan megmondtam a producereknek, hogy csak olyan kézifegyvert használhat, amely önvédelemre, vagy a családja védelmére alkalmas. Másrészről pedig én színésznő vagyok, aki egy szerepet játszik el egy „slasher” horrorfilmben. Ha csak pacifista filmekben szerepelnék, nem lenne túl sikeres karrierem. Ettől függetlenül mindig is olyan női karaktereket alakítottam, akik intelligensen, ravaszul és kreatívan küzdenek a saját és a családjuk életéért.”

Forrás: USA Today

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu