Felejtsük el a Windows 10 Mobile-t! Váltsunk iOS-re vagy Androidra!

TECH HÍREK – A címben elhangzottakat nem mi mondjuk (az nem lenne hírértékű), hanem egy nagy techcég!

Az a cég pedig nem más, mint a Microsoft! A weboldalukon olvashatunk egy kérdezz-feleleket arról, hogy nem támogatják tovább a Windows 10 Mobile-t december tizedikétől. Attól a naptól kezdve nem jön több biztonsági frissítés és a Microsoft ingyenesen nem fog már segíteni ezzel a platformmal kapcsolatban a felhasználóknak. Nos, vannak azért kivételek. Akik a Lumia 640/640 XL-t használják, számukra a Windows 10 Mobile 1703 változata volt az utolsó, és nekik a támogatás június 11-én már véget fog érni!

2020 márciusában az automatikus és az általunk elvégzett backup funkció már nem fog működni, és 2020 decembere után már a képfeltöltésektől is búcsút vehetünk a Windows 10 Mobile-on. És itt jön a csavar – ezt írja a Microsoft: „A Windows 10 Mobile operációs rendszer támogatásának befejezésével azt javasoljuk a fogyasztóinknak, hogy egy támogatott Androidos vagy iOS-es készülékre váltson.” Nyíltan a Google és az Apple operációs rendszere felé tereli a Windows 10 mobilos felhasználóit a Microsoft!!!

Bár a Microsoft az Androidra és iOS-re is támogatott appokat fog készíteni, a határidő után használhatjuk még a Windows 10 Mobile-t, ha kézileg készítünk egy backupot. A biztonsági másolatot a Beállítások > Frissítések és biztonság > Biztonsági másolat > További beállítások > Biztonsági másolat azonnali készítése úton érhetjük el. (Ezeket angolról fordítottuk – némi eltérések lehetnek.)

Szóval a Windows 10, amivel „egy Windows-t minden platformra” gondolatot akart a Microsoft, nem épp úgy megy, ahogy a redmondi cég anno tervezte…

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu