Az Amazon “Scout” nevű szállító robotokkal kísérletezik Washingtonban [VIDEO]

TECH HÍREK – Az Amazon kis “Scout” nevű szállítórobotokkal kísérletezik.

Hat kis ilyen szállítórobot viszi a csomagokat, „gyalogos” sebességgel Washington utcáin. A kis robotok csak nappal szállítanak csomagokat és eleinte egy Amazon alkalmazott is kíséri majd őket, hogy ellenőrizze, minden rendben megy-e.

Ilyen utcai robotokkal már egy ideje kísérleteznek, melyek megfelelő alternatívát jelenthetnek az úti szállításokhoz.

„Az Amazon Scout-ot a Seattle-ben lévő fejlesztőlaboratóriumunkban alkottuk meg, és mindent megtettünk azért, hogy házikedvencek, gyalogosok és minden mást is kikerülve, ügyesen tudjanak az utcákon közlekedni.” – írta Sean Scott, az Amazon elnökhelyettese a cég blogján.

A kis „dömpert” egy promóciós videóban láthatjuk, amint éppen egy csomagot szállít, a teteje pedig automatikusan kinyílik, amikor a címzett kijön érte a házból, hogy átvegye a csomagot. Arról még nincsenek részletek, hogy ez konkrétan, hogy dolgozzák ki, mint ahogy arról sincs magyarázat, hogy mi van akkor, ha címzett nincs otthon, vagy a közelben.

Az Amazon egyébként nincs egyedül ezzel a szállítási módszerrel. A Starship Technologies, egy robotgyártó cég is bejelentette, hogy kávét és pizzát kihordót kis robotokat indítanak útjukra, amelyek első körben a Virginiában élő tanulókat szolgálják ki. Egy applikáción keresztül lehet őket megrendelni a George Mason egyetem kampuszában.

San Francisco-ban már több éve vannak ilyen szállítórobotok olyan tech startupoknak hála, mint például a Marble, vagy a Starship.

Ugyanakkor a dolog vissza is üthet és akár a Detroit: Become Human története is megvalósulhat, ha fenyegetve érzik magukat a futárok, hogy elveszik tőlük a munkát a kis robotok, vagy éppenséggel valamilyen balesetet okoznak. Éppen ezért több amerikai nagyvárosban is ezeket korlátozó intézkedéseket vezettek be.

Forrás: BBC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu