Borderlands 3: folytatódik Randy Pitchford fizikai bántalmazással kapcsolatos története!

David Eddings, aki korábban Claptrap hangja volt, a Newsweeknek részletesebben elárulta, hogy mi is történt közte és Randy Pitchford, a Gearbox vezérigazgatója között még 2017-ben!

Először is arról beszélt, hogy Christoph Hartmannak, a 2K Games korábbi elnökének prezentált stúdiókörképe során egyszer a stúdióba vonult, hogy Claptrap hangján megszólaljon. Ekkor Pitchford bement a terembe, levette Eddings fejhallgatóját, majd nyálas ujját a fülébe dugta. „Ezután visszaugrott és vihogott. Christoph és én meg egymásra néztünk, hogy mi a franc történt?”, mondja Eddings.

Kitért a tényleges bántalmazásra is, ami a 2017-es Game Developers Conference-en, a Marriott Marquis hotelben történt. Egy Greg Richardson névre hallgató illető kérdezősködött a Gearbox áráról – a csavar ott van, hogy Richardson és Pitchford ismeri egymást, ugyanis a korábbi Gearbox-ügyvéd Wade Callendar szerint korábban együttműködtek már pénzügyi megállapodásokban. Eddings eziránt megkereste Pitchfordot, aki erre követelte tőle, hogy mondja el, hogy honnan tud erről – mivel Eddings nem válaszolt, a Borderlands 3-at is fejlesztő Gearbox-vezér bedühödött: „A sz_rt is kilökte belőlem, miközben próbálok lábujjon állva súgni. Négy lépésnyit lökött hátra… úgy érzem, hogy egy csaláson kaptam őt,” tette hozzá Eddings, aki két tanút is megnevezett. Az egyikük szerint Eddings „láthatóan feldúlt volt azzal kapcsolatban, amit ő a főnökével való civakodásnak nevezett”, a másik szemtanú, Landon Montgomery (a Gearbox társalapítója) pedig ezt mondta: „David odahajolt Randy-hez, hogy valamit mondjon neki, és hirtelen a semmiből Randy ellökte őt eléggé keményen.”

Eddings elmondta, hogy nem sokkal a GDC után méregből ki lett rúgva, mivel nem árulta el, hogy honnét tudott erről, de ő szívesen vállalná Claptrap szerepét, ha „Randy nyilvánosan bocsánatot kér és kifizeti a jogdíjat, amivel tartozik”. A Gearbox válasza? Ők komolyan veszik az ilyen vádakat, de nem nyilatkoznak, mivel személyes ügyről van szó, továbbá ezt mondták: „Úgy érezzük, hogy szégyenletes, hogy a több mint négyszáz alkalmazott (akik a szenvedélyüket és a szeretetüket a Borderlands 3-ba öntötték) munkája felhígul a személyes vádaskodások miatt.”

És hol van még ennek a történetnek a vége?

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu