Cyberpunk 2077: a videojátékos és filmipar kéz a kézben járnak, állítja Keanu Reeves

A Mátrixban, vagy a John Wick filmekben is felbukkanó Keanu Reeves az E3-on nagyot alakított, amikor megerősítésre került, hogy a Cyberpunk 2077-ben szerepelni fog.

A BBC egy videóinterjút készített Reevesszel, aki ezeket nyilatkozta: „Nem hiszem, hogy a játékvilágnak „megerősítésre” lenne szüksége a filmipar oldaláról. Inkább éppen az ellenkezőjéről van szó. A játékoknak igen erős befolyása van Hollywoodra – csakúgy, mint a Marvel-univerzum esetében, nem igaz? De talán ez így van már az idők kezdete óta így van: úgy gondolom, hogy a filmes és játékipar kéz a kézben járnak. Emlékszem, amikor Marlon Brando szerepelt a Supermanben, és azt mondta, hogy „oké, most bedigitalizálhatnak engem, a kinézetem, aztán még egyszer alakítom a szerepet, majd onnantól nem kell ott lennem”. A képes, videós- és színészi teljesítmény ötvözetét az utóbbi időben sokszor láthatjuk Hollywoodban, ahogy egyre korosodnak a színészek. A színészi előadás rugalmassága, az idő, a kinézeted és személyed mind egyre bonyolultabb egyveleggé válnak.”

Reeves ezután a Cyberpunk 2077-es karakteréről, Johnny Silverhandről beszélt: „Egyfajta segítő vagyok. Valamit tenned kell a játék során, de Johnny is valamiben mesterkedik. Szóval itt a nagy kérdés… hogy akkor most barátod vagyok, vagy sem? Ellenfél volnék? Tényleg segítek neked? Vagy mégsem? Az utamban vagy-e? Azt gondoltam, hogy igazán király, hogy nem csak a kinézetedet szabhatod testre az öltözékkel vagy a nemeddel, hanem a karakterednek többféle irányzékot is adhatsz, amit ráadásul ki is fejezhetsz. Hacker vagy-e? Jóval erősebb vagy intellektuálisabb akarsz lenni? Többféle módon oldhatod meg a problémákat… ezeket mind finomhangolhatod, és eltérő megoldásokkal játszhatod végig a játékot, amely hozzád idomulva változik. A te döntéseid alapján alakulnak a jelenetek, így igazán befolyásolhatod az általad járni kívánt utat.”

A Cyberpunk 2077 kiegészítői amúgy hasonlóan nagyok lesznek a The Witcher 3-ban látottakhoz képest. Erről beszélt Alvin Liu a PrimaGamesnek: „A jövőben kiegészítőkről beszélhetünk. Amellett, hogy a főtörténet befejeződik, nyílt világokat is akarunk építeni. Tudom, hogy amikor a The Witcher 3-mal játszottam, majd befejeztem mindent, még mindig tudni szerettem volna, hogy mit csinálnak a többiek. Szerintem a Cyberpunk 2077-ben hasonló lehetőségeink lesznek mint a The Witcher 3-mal.”

Hozzátette, hogy semmit sem tartanak vissza, hogy majd DLC formájában jelenjen meg: „A fő történeti szál igazán magával ragadó lesz. Láthatod majd a karaktereket és fejlődésüket. Látni fogod, ahogy konfliktusokba kerülnek és megoldják azokat. A finálé pedig kielégítő módon zárja az eseményeket. Nem tartunk vissza tartalmakat és a történetet sem, hogy monetizáljuk a jövőben, vagy darabonként értékesítsük azokat. A teljes értékű játékot fogod megkapni.”

A Cyberpunk 2077  2020 április 16-án jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu