Dreadnought: erősen bizakodó a Ninja Theory

Tameem Antoniades, a Ninja Theory alapítója és fő dizájnrendezője szerint a kísérletezésük hatalmas siker lesz.

A Dreadnoughtról korábban már írtunk, amikor is a Project: Mara megfordult a hírek között. Röviden annyi az ötlet, hogy a Ninja Theory több kisebb csapattal kísérletezik több stílusban (ennek eredménye amúgy a Project: Mara is). Erről beszélt a GQ magazinnak Antoniades, aki amúgy 2018-ban eladta a Ninja Theory-t a Microsoftnak, bár előtte ettől még elzárkózott. Antoniades szerint a Dreadnought újrafogalmazza a szórakoztatás, vagy akár a valóság fogalmát. Egy új médium lesz, és szerinte talán az utolsó is, mert a valósághoz ennél közelebb már nem juthatunk majd. (Aztán utána saját bevallása szerint lelép.) Nagyra törő gondolatok, és ebben a virtuális valóságot sem veti meg a Ninja Theory (DmC: Devil May Cry, Hellblade: Senua’s Sacrifice; jelenleg a Bleeding Edge-et és a Senua’s Saga: Hellblade II-t fejlesztik).

A Ninja Theory a cambridge-i egyetemmel közösen a The Insight Projecten is dolgozik. Ebből kialakulhat egy kezelési módszer a lelki betegségek leküzdésére. A projektről Antoniades azt mondta, hogy ezzel a céljuk a valóság megközelítése. Szerinte ebben úttörőek és a többiek előtt járnak: több millió fontot (a Ninja Theory az Egyesült Királyságban található!) költhetnek a legjobb assetekre, amiket addig a kutatók nem is láthattak.

Antoniades még beszélt a Hellblade: Senua’s Sacrifice fejlesztéséről is. Közel állt ahhoz, hogy feladja, de egy kis csapattal nekiült a Hellblade-nek. A fejlesztés alatt minden érzését elnyomta, és ezért fárasztónak érezte a munkát. Szerinte szomorú volt a munkálat, ugyanis a pszichózissal küzdő emberek élettapasztalata és véleménye kihatott a játékra. Senua, a főszereplő, aki a folytatásban is ott lesz.

A Senua’s Saga: Hellblade II Xbox Series X-re, Windows 10-re, és valószínűleg Xbox One-ra készül.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu