Astral Chain 2: nagy eséllyel folytatódik a PlatinumGames váratlan sikere

A Nintendo valószínűleg ezúttal is beáll a projekt mögé (ahogy anno a Bayonetta 2 esetében is tette, és most a harmadik rész finanszírozásában is közreműködik a nagy N).

Az Astral Chain egy nagyon jó játék volt (taglaltuk is, hogy miért) – nálunk konkrétan 2019 játéka lett, és ez mindent el is mond arról, hogy a PlatinumGames mekkorát is dobott a Switch-exkluzív alkotásával. Most viszont Hideki Kamiya (Resident Evil 2, Devil May Cry, Viewtiful Joe, Okami, Bayonetta, The Wonderful 101, Scalebound…) az általa eléggé gyakran használt Twitteren írt egy ilyet, hogy „Astral Chain 2”, szokásától eltérően nem japánul (az akkor így nézett volna ki, hogy アストラルチェイン2). Linkelni nem tudjuk, mert a japán rendező azóta törölte, de lementették.

Photoshop? Nem, mivel a Google is szépen lecache-elte. Ezt pedig nem lehet csak úgy meghamisítani. Tehát Kamiya kiírta ezt, majd törölte, és talán nem is véletlenül.

Mondhatnánk, hogy a PlatinumGames egyik alapítója csak trollkodik, és azzal sem mondanánk nagyot, mert Kamiya abban is jártas, viszont az időzítés miatt érdemes elgondolkodnunk azon, hogy mi is történik – az ausztrál korhatár-besorolással foglalkozó bizottság ugyanis értékelt egy olyan játékot, ami Astral Chain Duty Striker. Sokat nem tudunk meg ebből (célplatform, megjelenési dátum, ilyesmit hiába keresünk a lenti képen), viszont valamit tervezhet a PlatinumGames a kulisszák mögött. Nem is bánánk, mert az első rész kellemes élmény volt, és a Nintendo-val a stúdió kapcsolata kifejezetten jónak mondható.

Persze mindez még nem hivatalos, de hallottunk azért már ilyen-olyan pletykákat egy nyár végi Nintendo Direct-ről, ami a hétvégén azért nem történt meg. Itt akár be is jelenthetnék az Astral Chain Duty Strikert, és akkor már a Bayonetta 3-ból is mutathatnának valamit. Már eltelt néhány hónap azóta, hogy Kamiya azt nyilatkozta, hogy jól halad a játék fejlesztése…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu