Menu

Cyberpunk 2077: ismét bocsánatot kért a CD Projekt RED [VIDEO]

A lengyel csapat a next-gen verziókat is eltolta, hogy ne legyen olyan összecsapott a Cyberpunk 2077 PlayStation 5-ön és Xbox Seriesen mint amilyen PlayStation 4-en és Xbox One-on volt a megjelenéskor.

Újabb közlemény a CD Projekt RED-től (innentől CDPR-re rövidítünk), és itt nyilvánosságra hozták a Commitment to Quality (magyarul A minőség melletti elkötelezettség) programjukat. A CDPR erősen alábecsülte a feladatot – azt akarta a stúdió, hogy először fantasztikusan nézzen ki PC-n (ezzel pedig annak technológiai fejlődése miatt nyugodtan mondhatnánk next-gennek a játékot…!), és majd utána jött volna a törődés a PlayStation 4/Xbox One verziókkal.

A probléma viszont a játékon belüli streamelés (merevlemez/optikai meghajtó > memória, CPU, GPU…) körül adódott. Ennek folyamatosan utána kellett járni, és ez tette nehézzé a 2013-ban kiadott konzolokra a fejlesztést. A belső tesztelés sem mutatott fel annyi problémát, mint amennyit a december 10-ei megjelenés után a játékosok tapasztaltak. A PC-s tesztkódokat december első hetében küldték ki, míg a konzolos tesztkódok csak december 8-án (tehát két nappal a megjelenés előtt!) osztották ki a sajtónak. Az itt felmerült időbeli különbség amiatt volt, mert a CDPR még mindig keményen dolgozott a PlayStation 4/Xbox One verziók minőségén, és minden egyes nap látható fejlődést hozott.

December 10-e óta a CDPR a bugfixáláson dolgozik. Három gyorsfixet adtak ki, és ez még csak a kezdet a lengyel csapat szerint. A bugok és a kiakadások megakadályozása most a legfontosabb számukra. Kisebb és nagyobb patch-ek is jönnek, mégpedig eléggé gyakran. A következő tíz napban (tehát jövő hét szombatig) jönni fog egy, utána pedig egy nagyobb, jelentősebb patch a következő hetek során. (Ez lesz az ígért januári patch? Vagy ez már a februári?) A 2021 elejére tervezett ingyenes DLC-k is jönnek, de csak a hibajavítások után lehet erről szó. (És ezt állítólag kötelező túlórázás nélkül csinálják.)

A PlayStation 5 és Xbox Series verziók (=next-gen patch) csak és kizárólag 2021 második felében fognak jönni, hamarabb biztosan nem. Ingyenes frissítés lesz, így aki beszerezze PlayStation 4-en vagy Xbox One-on a Cyberpunk 2077-et, ingyen megkapja a következő generációs frissítést a konzolcsaládon belül. Addig pedig a CDPR azon van, hogy a PlayStation Store-ra visszajusson a játéka, erről pedig már tárgyal a Sony Interactive Entertainmenttel. Végezetül pedig a pénzvisszatérítések első hullámját megkezdték.

A tanulság? A CDPR elsiette a megjelenést, hogy a karácsonyi rohamban jusson ki a Cyberpunk 2077 a játékosok elé, és ezzel eljátszotta a játékosok bizalmát. Az pedig nehéz lesz visszanyerniük.

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu