Six Days In Fallujah: nem a hadseregbe akar toborozni

Nem azzal a céllal valósul meg az iraki háború egy szeletét feldolgozó játék, hogy aztán megihlesse a játékosokat, amivel beléphetnének az Egyesült Államok hadseregébe.

Tegnap már beszámoltunk erről a játékról, amit az eredeti kiadó magára hagyott – 2009-ben jelentette be az Atomic Games, de miután a koncepció nem kapott kitörően jó fogadtatást, az eddig nevén nem nevezett Konami inkább lemondott az egészről. Az új kiadó, a Victura, pedig nyíltan kimondta: egyáltalán nem azért hozták vissza a már 2005-ben létezett koncepciót, hogy a hadsereg tábora rajtuk keresztül gyarapodjon.

A Six Days In Fallujah weboldalán található kérdezz-felelekben azt olvashatjuk, hogy az Egyesült Államok kormányának (tehát a Biden-kormánynak) semmi köze nincs a játék fejlesztéséhez, és tervek sincsenek a hadseregbe történő toborzásra sem. A tengerészek, katonák és az iraki civilek mind magánszemélyként voltak közreműködő felek a játék fejlesztésében, és azt függetlenül finanszírozzák. Ezzel elutasította a Victura és a Highwire Games, hogy Joe Bidenék támogatnák a Six Days In Fallujah fejlesztését.

A kérdezz-felelek amúgy még megemlíti, hogy nem mindig fogunk egy amerikai katonát irányítani, ugyanis a városban több országból jelen voltak, és nem mindegyikük volt nyilvánosan ott. Az egyjátékos kampány során (akkor ebből lesz multiplayer is…?) lesznek olyan lopakodásra építő küldetések, ahol egy fegyvertelen iraki civilt kell eljuttatnunk épségben a célponthoz.

„Több mint három évet töltött a Victura és a Highwire, hogy egyedi technológiákat és játékmechanizmusokat hozzanak létre – ezekkel sokkal közelebb juthatunk a modern harcok bizonytalanságához és taktikájához mint eddig bármikor. Több mint 100 tengerész, katona és iraki civil élményeit dolgozták fel a második Fallujahért zajló harcokból. A személyes történeteket, fotókat és videókat mind felhasználták, és a játékmenet révén ezek megjelennek. A cél az, hogy az eddigi leghitelesebb katonai lövöldözős játék jöhessen létre,” írtuk tegnap a játék hitelességéről.

A Six Days In Fallujah valamikor idén fog megjelenni Steamen és még meg nem nevezett konzolokon.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu