Drámai okok miatt nem tér vissza a Vaksötét horrorfilm női főszereplője a folytatásban!

MOZI HÍREK – Jane Levy nem tér vissza Rocky szerepében a Vaksötét 2-ben, de a rendező és a producer elárulta, miért nem is gondoltak rá.

 

Ahogy ugyanis a Vaksötét 2 trailerében láthattuk, Jane Levy nem tér vissza Rocky szerepében. A film készítőinek azonban megvan az oka, hogy miért nem tér vissza. A 2016-ban megjelent Don’t Breathe-t az Evil Dead reboot rendezője, Fede Alvarez rendezte, aki a forgatókönyvet is Rodo Sayagues-szal közösen írta. A páros a Don’t Breathe 2 forgatókönyvét is közösen írta, bár a folytatás rendezőjeként Sayagues veszi át az irányítást.

Azt már tudjuk, hogy Stephen Lang visszatér a Vak ember szerepében a Don’t Breathe 2-ben, amint az a folytatás vadonatúj traileréből is kiderül. Feltűnően hiányzik ezúttal Levy, aki az eredeti filmben Rockyt alakította. A történet körülményeit tekintve, miszerint a Vak Ember elszigetelten bujkál, hogy évekkel később egy új fenyegetéssel nézzen szembe, érthető, hogy Rocky-t nem hozták be. Ennek ellenére néhány rajongó kissé csalódott lehet, hogy Levy nem tér vissza.

A Don’t Breathe folytatásának sajtóeseményén Alvarez és Sayagues beszélt a folytatásról. Kitértek Levy hiányára a Don’t Breathe 2-ben, és nagyon ésszerű válaszokat adtak arra, hogy miért nem szerepel Rocky a filmben. Alvarez, aki Levyt az Evil Dead rebootban is rendezte, azt mondja, hogy a horror műfajban dolgozni eléggé megterhelő lehet egy olyan színésznő számára, mint Levy, aki minden projektben mindent belead. Ezt szem előtt tartva nem tudta volna jó lelkiismerettel belevinni egy újabb Don’t Breathe-filmbe.

„Jane csodálatos; két filmet is készítettünk vele, és nagyon tiszteljük őt. Láttam a legutóbbi munkáit, és nagyon boldog vagyok, hogy ekkora sikere van a tévés dolgaival. Azt hiszem, amikor ott látom őt, akkor az igazi elemében látom, ahol igazán boldog. Amikor láttam, hogy ezt a filmet forgatja, nem láttam boldognak. Szerintem minden nap 200%-ot ad ki magából, és ezek a filmek nagyon igényesek, ahogyan mi is csináljuk őket. Szóval én nem tettem volna ezt vele.”

Alvarez a továbbiakban elmondja, hogy Jane Levyt meg sem kérdezték a Rocky szerepében való visszatérés lehetőségéről. Lehet, hogy igent mondott volna, de még ha bele is egyezett volna a filmbe, Alvarez szerint végül túlságosan bűntudata lett volna.

„Általában a színészek, akik ezen keresztülmennek – akik komolyan veszik -, a poklok poklát járják át. És ő kétszer is megjárta a poklot, egymás után, a Gonosz halottakkal és a Ne lélegezz! A Don’t Breathe idején még nehezebb volt. Talán amikor felhívtam, igent mondott volna. Kétlem, de ha igen, nagyon rosszul érezném magam. Senkivel sem akarnék ilyet tenni.”

Bár Alvarez személyes okokra hivatkozott, amiért Rockyt kihagyta a Don’t Breathe 2-ből, Sayagues hozzátette, hogy kreatívan amúgy sem volt számára semmi keresnivalója a folytatásban. A kreatív folyamat során nyilvánvalóan az a döntés született, hogy a Vakot inkább főszereplőre cserélik, amikor az új házát egy külön csoport betolakodó ostromolja. Sayagues magyarázata szerint egyszerűen nem lett volna értelme Levy karakterének szerepeltetése.

A szóban forgó trailert lent láthatjátok.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu