Steam Deck: Gabe Newell több milliót szeretne értékesíteni belőle

A Valve főnöke szerint fájdalmas volt a cégnek meghozni a Steam Deck árazásával kapcsolatos döntéseket.

 

Tegnap beszámoltunk már a Steam Deckről, aminek előrendelése este el is kezdődött (öt euró/dollár/1800 forint körüli értékes beugró díjjal), és ezzel a Valve egy olyan hordozható PC-t hozhatott létre (feltételes mód, ugyanis még nem volt lehetőségünk kipróbálni…), amivel a Nintendo Switch kaphatott egy vetélytársat. A masináról a sokak által csak Gabenként becézett Newell az IGN-nek elmondta, hogy az árazás nem volt egyszerű feladat számukra.

Newell szerint a Valve igazán aggresszív árazást lőtt be a Steam Decknek, ugyanis a mobilos térben az egyik kritikus tényező az ár és a teljesítmény közötti egyensúly megtalálása. Viszont kiemelte, hogy a Valve-nak a teljesítmény volt a legfontosabb. Azt akarja, hogy vegyük fel a gépüket, és mondjuk, hogy gyors és működőképes. Az árat csak ezután gondolták át, de ez fájdalmas volt nekik… még annak ellenére is, hogy ez egy kritikus aspektus volt számukra.

Hozzátette, hogy a cég meglátása szerint, ha jól csinálják a dolgukat, akkor több millió példányt fognak belőle értékesíteni, és így tisztán egy termékkategóriát teremthetnek, amiben más PC-s gyártók is versenyre kelhetnek (magyarul: keringőre hívta a többi céget). Ez pedig a Valve-nak hosszú távon hasznos lesz, és így kifejezte, hogy Newellék mennyire is komolyan gondolják ezt.

Viszont nincsen meghatározott arányuk, hogy például Steam Deckenként nyolc játékot kellene értékesíteni. Nekik inkább az a megközelítésük, hogy ez jó termék-e, ami magas értékaránnyal rendelkezik a játékosoknak és a fejlesztőknek egyaránt, kibővítve a PC-s gazdasági rendszert (ökoszisztémát). Ez a valódi teszt a masina számára, állítja Newell.

A Steam Deck (amit amúgy Tim Sweeney, az Epic Games vezetője is dicsérő szavakkal illetett!) decemberben kezd kijutni az előrendelőkhöz (és igen, hazánkból is lehet, tehát első körösek vagyunk). A mellé érkező dokkot külön kell megvennünk, és erről még várjuk a további részleteket.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu