EYES OUT: új stúdió a Nine Inch Nails gitárosával!? [VIDEO]

Ez igen: zenéből játékfejlesztésbe ugrik Robin Finck, és nincs is egyedül ebben a Eyes Out projektben.

 

Szóval „a szemtelenek” (ugyanis az Eyes Out azt is jelentheti, hogy ki a szemekkel) weboldala szerint a két alapító Robin Finck, a Nine Inch Nails gitárosa, illetve Cory Davis, a 2012-es év egyik legkomolyabb játékának, a Spec Ops: The Line rendezője. A hivatalos jellemzés szerint egy szenvedélyes világépítő és történetmesélő csapatról van szó (központjuk Los Angeles), akik hisznek a zene, a narratíva, illetve az interaktív élmények kombinálásából születő erőteljes egyesülésben. (Erre egy jó példa lehet épp a Spec Ops: The Line is, ahol első látásra felületes, ám azalatt sokkal súlyosabb, pszichológiai gondolatok is felbukkannak, néhol nagyon is találó zeneválasztással…)

A stúdió első projektje egy egyjátékos, immerzív (elmerülésre építő) kozmikus horrorjáték lesz, ami erős környezetbeli történetmesélési elemekkel fog rendelkezni. A stábban olyan embereket is találunk, akik az Apex Legendsen, a Here They Lie-on, a The Evil Withinen, vagy a God of Waron (feltehetőleg a 2018-as, PlayStation 4-exkluzív rebooton) dolgoztak.

Davis a sajtóközleményben azt írta, hogy a Here They Lie befejező munkálatai során Finck bejött a stúdióba, és erős kötődést érzett az ő létezéshez köthető nyílt, kreatív látásmódja, illetve zenéjének ereje iránt. Azonnal elkezdett a páros néhány prototípuson dolgozni, és a duó valami teljes váratlan felé kezdett haladni. Finck korlátlan, élénk hozzáállással él a kreatív folyamatok felé, és ez Davisnek eddigi munkásságához képest sokkal erősebb eredményt kölcsönöz. Szerinte lenyűgöző, ahogy a páros közösen ugrik a sötétségbe.

Finck hozzátette, hogy Davis egy igazi, szenvedélyes művész, aki vezetőként jó látásmóddal rendelkezik, ugyanis mindenkiből a legjobbat képes kihozni a csapatában, függetlenül az általuk betöltött poszttól. Elkötelezett, és a kimondhatatlan erők felé is nyitottnak tartja. Emiatt pedig egy ritka, sőt, fura embernek nevezi Davist, akivel a filmek és a játékok révén „hangolódott össze”. Inspirálónak tartja a vele történő Eyes Out munkát.

Ebből még elég korrekt eredmény születhet, és a soundtrackért nem is kell messze menni, elvégre Finck megoldhatja, hogy a Nine Inch Nails akár valami egyedit húzzon be a horrorjátékba…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu