ELEX II: gyűjtői kiadás és megjelenési dátum [VIDEO]

Az Embracer Group alá tartozó THQ Nordic és a Piranha Bytes nem fogja idén kihozni az ELEX folytatását, de cserébe megtudtuk, hogy milyen gyűjtői kiadást fognak a nyílt világú RPG-nek kerekíteni.

 

A bejelentésük szerint az ELEX II gyűjtői kiadása 150 euró lesz, ami forintban… nos, nehéz előrejelezni, de minimum 54-55 ezer lesz átszámítva (ha nem több). Ebben a játék példánya mellett egy 9,2″-os (23,37 centis) Alb figurát, a soundtracket, a hivatalos művészeti könyvet, egy 2″-os (5,08 centis) Cleric Amulett kulcstartót, egy steelbookot, illetve a Cassandra nevű koncepciós albumot találhatjuk Bjorn Pankratztól.

A június közepén bejelentett ELEX II-t tehát ugyanaz a stúdió fejleszti, ami korábban a Gothic és a Risen franchise-okért volt felelős. Helyszíne a posztapokaliptikus sci-fi fantasy világ, Magalan lesz. A jetpackünk segítségével hatalmas szabadságra lesz lehetőségünk, ugyanis Magalan terjedelmes lesz, és felfedezhetjük, ha ehhez támad kedvünk, továbbá a történetet is a saját módszerünkkel guríthatjuk el a végéig (amiből aztán a nagy kereslet esetén harmadik rész is lesz…). Több évvel azután, amikor is Jax legyőzte a Hybridet, a sötét Elex veszélyes erejével felfegyverkezve jön egy új veszély az égből, veszélyeztetve a bolygót.

Jax emiatt ismét útra kel, hogy megvédje Magalan békéjét, illetve biztonságban lelhesse családját. Megpróbálja a frakciókat az ő oldalára állítani, hogy a támadók ellen közösen lépjenek fel, és egy személyes küldetése is van, ugyanis a fia, Dex elveszett, ő pedig értelemszerűen meg szeretné találni őt. Egy nagy, kézzel gyúrt, egyedi világra számíthatunk változatos környezetben, és a többféle frakció révén az RPG-s elemek sem maradnak ki.

A világ tele lesz egyedi NPC-kkel, amik reagálni fognak a tetteinktől függően az eseményekre, a viselkedésünkhöz kötötten csatlakoznak a csoportunkhoz, vagy távoznak abból, és meg is halhatnak, ami a történetre is hatással lesz. A harcok lendületesek lesznek egy erősen fejlett kezelési rendszerrel, és a történetre minden cselekményünk hatással lesz, és a morális döntések sem maradnak ki az immerzió érdekében.

Az ELEX II március elsején érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu