Több száz Activision Blizzard alkalmazott követeli Bobby Kotick lemondását

Az Activision Blizzard vezérigazgatója továbbra is veszít támogatottságából

 

 

Az elmúlt órákban újra fellángolt az Activision Blizzard és a bíróságokon felgyülemlett számos munkaügyi és szexuális zaklatási vád körül kialakult vita, az új információk pedig a vihar szemébe állították a cég első számú vezetőjét, Bobby Kotickot, aki a Wall Street Journal szerint már évek óta tud a visszaélésekről szóló esetekről.

Az Activision Blizzard régóta hivatalban lévő vezérigazgatója továbbra is belsőleg is tűz alatt áll, amiért a cég katasztrofálisan kezeli a szexuális zaklatási vádakat. Ma értesültünk arról a petícióról, amelyet több mint 1300 alkalmazott, azaz a vállalat dolgozóinak több mint 10%-a írt alá, és amelyben Bobby Kotick lemondását követelik, miután minden bizalmukat elvesztették a jelenlegi kihívások kezelésében.

Nem névtelen levélről van szó, hanem egy névvel és vezetéknévvel ellátott dokumentumról, amelyben az Activision, a Blizzard és a King különböző dolgozói támogatnak egy rövid nyilatkozatot, amelyben a vezérigazgató távozását követelik, és rámutatnak, hogy nem vesz részt az új vezérigazgató kiválasztásának folyamatában. A dolgozók emlékeztetnek arra, hogy Kotick a részvényesek szavazati jogának jelentős részét birtokolja.

Bobby Kotick közel 30 éves hivatali ideje alatt a legkiemelkedőbb vezetői válsággal néz szembe. Nemcsak a dolgozók panaszai vagy a vezetése ellen szóló véleménycikkek, hanem a PlayStation és az Xbox részéről érkező nyomásgyakorlás is a nyakába szakadt. Ők nagyon aggódnak a vezérigazgató viselkedése miatt.

A PlayStation aggodalmát fejezte ki az Activisionnél kialakult helyzet miatt, még nagyobb nyomást gyakorolva Bobby Kotickra, aki szerintük nem reagál megfelelően. Most pedig az Xbox vezetője volt az, aki az Activision válságával kapcsolatos legfrissebb adatok miatt aggodalmát fejezte ki az alkalmazottainak küldött e-mailben.

Az Xbox „zavart, és mélyen aggódik a szörnyű események és cselekedetek miatt”, amelyek az alkalmazottak és maguk az amerikai hatóságok panaszai nyomán kerültek napvilágra. Az új információk alapján az Xbox „értékeli az Activision Blizzarddal való kapcsolatunk minden aspektusát, és proaktív kiigazításokat tesz”.

Emellett a részvényesek egy nagy csoportja mozgósítani kezdett, hogy Bobby Kotick és más veterán vezetők elbocsátását vagy lemondását provokálják, amiért nem cselekedtek a fent említett vádakkal kapcsolatban. Egyelőre azonban az Activision Blizzard igazgatótanácsa a héten összezárta a sorokat a vezérigazgató körül, amivel úgy tűnik, egyértelművé vált, hogy még néhány hónapja van hátra a munkából.

A tőzsdén az Activision Blizzard az elmúlt hónapban 19%-ot esett. A Bobby Kotickra nehezedő nyomás a nyáron kezdődött, miután egy vádirat szerint a vállalat nőkkel szemben ellenséges kultúrát ápol, zaklatásokkal és kirúgásokkal, amelyekről a Bloomberg jelentése szerint a vállalat vezérigazgatója már évek óta tudott.

Forrás: bloomberg

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu