Dying Light 2: Stay Human: nincs több halasztás!

A Techland konkrétan nulla esélyt lát arra, hogy a Dying Light folytatását még egyszer áttegye egy későbbi időpontra.

 

Tymon Smektala, a Dying Light 2: Stay Human vezető játéktervezője az MP1st-nek adott interjúban megnyugtatta azokat, akik esetleg aggódnának, hogy a lassan hét éve megjelent zombi-parkour játék folytatása ismét halasztást kapna (pedig mostanában nem viccelünk, rengeteg játékról halljuk, hogy később jön… a Capcom átpakolta 2023-ra a Pragmatát, a Volition fél évvel későbbre tolta a Saints Row rebootot, amiről tegnap írtunk, de még a Six Days in Fallujah is jelentősen módosított a megjelenési időszakán, erről ma még szó esik a hírekben!).

Smektala szerint a Dying Light 2: Stay Human februárban meg fog jelenni. A Techland erre koncentrált, és a lengyel csapat ezen dolgozott, így zéró esélyt lát egy ismételt csúszásra a megjelenésben. Persze nem tagadta le, hogy a cégnek is igazodnia kellett a koronavírus-világjárványhoz, és az általa hozott változásokhoz (és ez is közrejátszott a halasztásban). Szerinte a legfontosabb nekik az volt egy nem lineáris játékon való munka során, hogy ha ennek minőségét szeretnék tovább javítani, akkor nem magát a játékot finomhangolják, hanem egyszerre többet is.

Ezt persze el is magyarázta: mivel nem lineáris a játék, rengeteg variáció merülhet fel a kezdet és a befejezés között, és még a variánsok között is drasztikus különbségek lehetnek, így mindegyik végigjátszást ellenőrizni kell, és nem csak ezerszer, hanem a Dying Light folytatása által felhozott variációk számát kell felszorozni ezerrel. Végül még azt is mondta, hogy csalódást okozott a Techland, amikor a decemberi megjelenést átrakták februárra, de szerinte jobb ez, mintha egy olyan játékot kapnánk kézhez, aminek nem is lett volna szabad megjelennie. (Itt azért nem nevezte meg, hogy kire gondolt, de egy lengyel kollégára rögtön gondolhatunk: tavaly decemberben a Cyberpunk 2077 a CD Projekt RED-től biztosan jellemezhető Smektala gondolatával.)

A Dying Light 2: Stay Human február 4-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, míg a Nintendo Switch egy felhős kiadásra számíthat.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu