Egy nagy név távozik a Respawn Entertainmenttől

A Call of Duty-ban is veteránnak nevezhető személy tizenegy évet töltött el a  Entertainment stúdiónál, aminek ő maga is társalapítója volt.

 

Chad Grenier elég komolyan nyakig volt a Respawn munkásságában, és a stúdió weboldalán olvashatjuk a búcsúüzenetet tőle. Mivel a Call of Duty után a Titanfall és az Apex Legends megalkotásában is nagy szerepet játszott (és utóbbinak csapatvezetője is volt), komoly név távozik a most már a Battlefield franchise-ért (továbbá a DICE Los Angelesért…) is felelős Vince Zampella csapatából.

Grenier szerint kevés szó tudná elegánsan kifejezni a Respawnnál eltöltött tizenegy évét. Miután segített a stúdió megalapításában, életre keltette a Titanfall univerzumát, majd a hihetetlen kísérletként nevezett Apex Legendset is elindította, számára felejthetetlen utazás ez a közel egy tucatnyi év, de az életében ennek a fejezetnek a végére most egy pontot tett. Az Apex Legends szerinte jó kezekben van, és a játék mellett a közösség is jó törődésben fog részesülni. Több évnyi tartalommal készültek előre, és szerinte Steven Ferreiránál nem lehetett volna jobb rendezőt találni, aki eltalálja azt, amire szerinte szükség lesz.

Ferreira nem sokkal az Apex Legends megjelenése után, 2019 júniusában csatlakozott vezetőként a csapathoz, így a fejlesztők feléért ő volt a felelős, míg a másik térfél esetében ő töltötte be Grenier jobb kezének szerepét. A Respawn mindig is úgy hitte, hogy az új vezetőség, illetve az új csapattagok új ötleteket, új energiát, és további innovációt eredményez, és ezzel Steven több évnyi hozzájárulását is jellemezni tudta.

Még nem tudjuk, hogy Grenier hol, milyen pozícióban folytatja, de a PlayStation LifeStyle oldalán egy komment nem vetett fel hülyeséget: a Sony-nak fel kellene őt karolnia, hogy a Resistance reboot megvalósulhasson. Mivel a Resistance egy manapság már sajnálatos módon elfeledett franchise (a PlayStation Vitán volt a sorozat utolsó része…), Jim Ryanéknek nem kellene tömkeleg pénzt költeni egy új IP létrehozására. Csakhogy az Insomniac Games most a Marvel’s Spider-Man 2-n és a Marvel’s Wolverine-en dolgozik…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu