A Souls-sorozat sem jött volna létre az ICO nélkül!

Miyazaki Hidetaka, a FromSoftware vezetője nyíltan kijelentette: ha nem lett volna Ueda Fumito játéka az ICO, ő sem csatlakozott volna az akkoriban az Armored Core-sorozatot készítő stúdióhoz.

 

Tegnap megemlékeztünk arról, hogy az ICO 20 éves lett (igaz, a japán rajtról volt szó, miközben az észak-amerikai régióban már szeptembertől kapható volt PS2-re Ueda játéka), és nem volt gyenge alkotás. Enélkül Uedának nem lett volna esélye a Shadow of the Colossus létrehozására, ami 2005 őszén jött ki a játékipar eddigi legtöbb eladását felmutató konzoljára (Európa pedig várhatott 2006 februárjáig…), aztán több évnyi kínszenvedés után a PlayStation 4-re elkészült a The Last Guardian is, amit egy új genDESIGN-projekt is követni fog majd.

A VGC írt az interjúról, amit Miyazaka a japán Famitsu magazinnak adott az ICO kapcsán. Ő éppen lediplomázott, és egy új állásba kezdett, így egy kis ideig távol volt a játékoktól, egészen addig, amíg egy barátjánál javaslatra kipróbálta az ICO-t. Egy gyönyörű, el nem mondott élménynek és történetnek nevezte, amire ő gondolni sem mert volna. Sajnálja a barátját, mert Miyazaki csendben volt tőle (de hatott rá Ueda játéka).

Ekkor Miyazaki úgy döntött, hogy elhagyja addigi munkahelyét, és elkezdett a FromSoftware-nél dolgozni. Emiatt nem tartja túlzásnak, amikor azt mondja, hogy az ICO megváltoztatta az életét, és büszke is, hogy Ueda és az ő játéka kanyarította el addigi karrierjétől. Ezért gratulált neki a 20. évforduló miatt, és rajongóként ő alig várja a következő játékait, ugyanis az ICO mellett a többi játékában is mélyre gyökerező mitológia van, és ezt Miyazaki és el szeretné érni a saját játékaiban (talán az Elden Ringgel ezt eléri, hiszen ennek háttérsztorijáért egy bizonyos George R.R. Martin volt a felelős; elég annyit mondanunk, hogy Trónok harca).

Úgyhogy az ICO a játékiparra is komoly hatással volt. A magyarul pillangóhatásnak nevezhető folyamat ugyanis itt is érdekes lehet: vajon megszületett volna Miyazaki nélkül a Demon’s Souls, majd a Dark Souls, a Bloodborne és az Elden Ring…?

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu