A Raven Software kiáll az elbocsátott tesztelők mellett

Az Activision Blizzard stúdiójának stábja, a Raven Software nem tartja fairnek, ahogy a szerződéses minőségellenőrző tesztelőket a kiadó elbocsátotta.

 

A hétvége során írtunk arról, ahogy megközelítőleg egy tucatnyi, a kiadónak szerződésesen dolgozó minőségellenőrző játéktesztelőt el akar bocsátani Bobby Kotick cége. Ezt a Raven Software (ahol dolgoztak/dolgoznának a kérdéses személyek; ők amúgy a Call of Duty: Warzone-ért felelősek) nem tűrte sokáig szó nélkül, és a stúdió bejelentette, hogy tüntetőleg sztrájkot hirdet és kivonul a munkahelyéről, hogy tiltakozzon a kirúgások ellen.

Az ABK Worker’s Alliance, a kiadó mondhatni szakszervezeti kezdeményezése a Twitteren közölte, hogy a Raven vezetősége többször elmondta a csapatnak, hogy a részlegre pozitív változtatások várnak, és emiatt nem kapott egyik csapattag sem hagyományosnak nevezhető előléptetéseket vagy fizetésemelést, amire amúgy márciusban sort kellett volna az Activision Blizzardnak kerítenie. Csakhogy „a meósok” mindegyike (beleértve a pénteken eltávolítottakat) számára teljes munkaidejű pozíciót kellene ajánlani. Akik részt vesznek a tüntetésben, nem véletlenül teszik: a stúdió folytatólagos sikeréért teszik.

Az Activision Blizzard szóvivője pedig a Polygonnak annyit írt, hogy az Activision Publishing a fejlesztési és működtetési erőforrásainak mértékét növeli. Megközelítőleg ötszáz ideiglenes munkás kap teljes idejű munkalehetőséget a kiadónál a következő hónapok során, de ennek változása magával hozta azt, hogy húsz ilyen szerződéses dolgozót értesítettek arról, hogy velük nem fognak hosszabbítani. A Raven pedig állítólag megbeszéléseket kért a szerződéses minőségellenőrzőkkel, hogy tájékoztassa őket az előléptetésről vagy a leépítésről.

De itt fel kell tennünk a kérdést: ha Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatója a törvényileg előírt minimumra redukálta a fizetését (erről írtunk; amúgy még mindig ott ül a székben, de már hányszor hallottuk, hogy többen is az eltávolítását igénylik…?), az ebből származó különbözetből ne mondják már, hogy nem tudják megoldani az érintett tesztelők alkalmazását! És akkor még nem is mentünk bele abba, hogy a kiadó maga fürdik a pénzben, hiszen ahogy nő a játékipar, úgy a Call of Duty sikerei is…

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu