A Final Fantasy XIV rajongók azzal fenyegetőznek, felhagynak a játékkal, ha a Square Enix bevezeti az NFT-ket

A Final Fantasy MMO online fórumai a Square Enix bejelentése után szinte felrobbantak a dühös kommentektől.

 

 

A Final Fantasy XIV játékosai nem a legjobb hozzáállással kezdték a 2022-es évet, hiszen a Square Enix bejelentése után, amelyben a stúdió érdeklődést mutatott az NFT-k és a blokklánc technológia iránt, a népszerű online játék számos fórumon, köztük a cím subredditjén is aggodalmuknak adtak hangot a rajongók. Néhányan még azzal is fenyegetőztek, hogy teljesen kiszállnak a játékból, ha a cég nem változtatja meg a véleményét a kérdésben.

Nem a Square Enix az egyetlen stúdió, amelyet foglalkozat az NFT-technológia

A számos panasz és egyéb hozzászólás között néhányan humorral vették a helyzetet, az egyik felhasználó például azt kommentálta, hogy sokkal több szabadideje lenne, ha az NFT-k bekerülnének a játékba. Egy másik felhasználó megemlítette, hogy a Square Enix csak azért tette meg ezt a bejelentést, hogy véget vessen a játékot nemrégiben sújtó zsúfoltságnak: hiszen az NFT-k megjelenésével sok játékos távozna.

A Square Enix nincs egyedül ezzel a mozgalommal, hiszen már több stúdió is elkezdte felkarolni ezt a mostani trendet. A SEGA például bejelentkezett, hogy 2021 nyarától digitális tartalmakat fog árulni, és mások, például a Ubisoft is megosztotta lelkesedését a blokklánc-technológiával kapcsolatban, és azzal kapcsolatban, hogyan változtathatja meg a játékmenetet. Még a fejlesztők, például a Nier producere is kedvezően tekintett erre a változásra az iparágban.

A Final Fantasy XIV egy nagyon sikeres MMORPG, amely meghaladta a 25 millió játékost, és a Square Enix számára az egész sorozat legjövedelmezőbb játéka lett. Legutóbbi frissítése, az Endwalker 30%-kal több történetet és mozgóképet tartalmazott, mint a Shadowbringers bővítmény, és 11 év történelmét zárta le nagy durranással.

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu