Még meg sem jelent a Squadron 42, de már vannak tervek folytatásokra!?

A Cloud Imperium Games (őket innentől CIG-ként rövidítjük!) talán túlzásba viszi a Squadron 42 terveit. Régebben volt már példa arra, hogy elbízta egy franchise tulajdonosa magát…

 

A CIG átrakta főhadiszállását Manchesterbe. Az új helyszín mellé az a terv, hogy a dolgozók számát a következő öt év folyamán több mint ezer főre növeljék. Ennek része volt az is, hogy a mostanáig Los Angelesben élő Chris Roberts, a CIG főnöke és a Star Citizen/Squadron 42 páros kiötlője visszaköltözött az Egyesült Királyságba. Így ő több időt tölthet el a Squadron 42-t fejlesztő csapattal, és Carl Jones, a CIG működtetésért felelős igazgatója abban reménykedik, hogy így a játék végre el is fog készülni.

Az MCV/Develop legújabb számában Jones azt mondta, hogy meglátják, mennyi ideig kell Robertsnek az Egyesült Királyságban tartózkodnia, de ő úgy látja, hogy egy-két évre lesz szükség, hogy a Squadron 42 elkészüljön. 2022-ben fog több időt eltölteni az országban, és emiatt reménykedik a játék fejlesztésének felgyorsuló tempójában. A CIG is be szeretné fejezni a játékot, aztán jött a when it’s done gondolatmenet. Magyarul: akkor lesz befejezett, ha a játék készen áll erre.

Ez valamelyest optimistának hangzik, miközben joggal foghatjuk a fejünket, hogy a Star Citizen sztárokkal megtűzdelt, egyjátékos eleme is még évekre van a célvonaltól. És az, hogy Jones kiemelte, hogy az új stúdió teljes beindítása után a folytatásokkal is foglalkozni fognak, már kicsit aggasztóan hangzik. Először talán az első rész megjelenésére kellene koncentrálni, és annak fogadtatásától függően kellene tervezni a másodikkal… nem?

A Star Citizennel kapcsolatban Jones még inkább bizonytalan reakciót adott. A CIG azon pénzt keres, hogy az űrhajókat arany áron értékesíti a rajongóknak, így mindegy, hogy alfa, béta, vagy bolti kiadásban teszi ezt a cég. Jones szerint öt éven belül, mire a manchesteri stúdió teljes kapacitással funkcionál, egy nagyon nagy MMORPG-t szeretnének futtatni, amihez a világban több stúdióra lesz szükségük…

Elszaladt a CIG-!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu