Phil Spencer szeretné, ha a Call of Duty továbbra is megmaradna PlayStation-ön

Phil Spencer a közösségi médiában fejtette ki, mit gondol az FPS-sorozat jövőjéről az Activision Blizzard felvásárlása után.

 

 

Az Xbox-főnök Phil Spencer most olyan híreket közölt, amelyek biztosan sok játékost megnyugtatnak. Az Activision Blizzard felvásárlása után bizonytalanná vált a helyzet az iparág egyik legnépszerűbb franchise-a, a Call of Duty és a Sony között. Most már tudjuk, hogy Spencer a jövőben is szeretni megtartani PlayStation-ön az FPS-sorozatot.

„A Sony fontos szereplője az iparágnak” – Phil Spencer

„A héten telefonáltam a Sony vezetőségével” – említette Spencer. „Megerősítettem a szándékunkat, hogy az Activision Blizzard felvásárlása után tiszteletben tartjuk az összes meglévő megállapodást, és azt, hogy a Call of Duty-t továbbra is PlayStation-ön szeretnénk tartani.” Szavai szerint a Sony fontos része az iparágnak, és a Microsoft nagyra értékeli a kapcsolatot ezzel a céggel.

Érdemes megemlíteni, hogy Spencer szavai csak azt a „vágyat” fejezik ki, hogy nem távolítják el az Activision Blizzard híres sagáját a Sony platformjairól, ezért nem célszerű hivatalos megerősítésnek venni, hogy mi fog történni ezután. Mégis fontos tudni az Xbox-vezér szándékait, különösen egy olyan, CoD kaliberű dologgal kapcsolatban, ami a PlayStation közösség számára annyira fontos.

Az üzlet bejelentésekor azonban Spencer már kifejtette álláspontját a kérdésben: „az Activision Blizzard-címekkel számos platformon lehet játszani, és a jövőben is támogatni tervezzük ezeket a közösségeket.”

Az Activision Blizzard felvásárlásával a Microsoft számos stúdiót, és egyúttal olyan ikonikus franchise-okat kapott, mint a Warcraft, a Diablo, az Overwatch és még sok más. Az évek során sokak által megkedvelt karakterek, mint például a Crash Bandicoot és a Spyro, mostantól szintén az Xboxhoz tartoznak. A PlayStation viszont a sokkoló hírek után megszólalt, remélve, hogy az Activision Blizzard játékai továbbra is multiplatformosak maradnak. Bár a többi franchise esetében még korai lenne megmondani az ítéletet, legalább a Call of Duty-ról tudunk már valamit.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu