A PlayStation alkotója szerint a VR headsetek „unalmasak”, és „nem látja a metaverzum értelmét”

TECH HÍREK – Egy nemrégiben adott interjúban a PlayStation alkotója, Ken Kutaragi azt mondta, hogy „unalmasnak” tartja a VR-headseteket, és „nem látja értelmét” a metaverzumnak.

 

 

A Bloomberggel folytatott beszélgetésben a PlayStation-guru Kutaragi több olyan technológiai vállalatra mutatott rá, amelyek jelenleg új VR-headsetek kifejlesztésén dolgoznak, hogy a metaverzum felé vezető versenyfutás élére álljanak.

„A headsetek elszigetelnek a való világtól, és ezzel nem tudok egyetérteni” – indokolja Ken Kutaragi, hogy miért ellenzi a metaverzumot. „A headsetek egyszerűen unalmasak.”

A PlayStation feltalálója nemcsak a technológiát, hanem magát a koncepciót is kritizálja. „A valós világban lenni nagyon fontos, de a metaverzum lényege, hogy a virtuális világot szinte valóságossá tegyük” – mondja.

„Inkább lennél egy jól megrajzolt avatár, mint saját magad?”

„Nem látom értelmét” – folytatja a mérnök. „Inkább lennél egy jól megrajzolt avatár, mint saját magad? Ez lényegében a fórumok névtelenségével egyenértékű.”

A metaverzum újkori fogalmával kapcsolatos kritikák ellenére Ken Kutaragi saját projektjein dolgozik, hogy a digitális kommunikáció határait feszegesse.

Miután elhagyta a Sony-t, Kutaragi az Ascent Robotics vezérigazgatója lett, és a valós világ tárgyait számítógépes adatokká kívánja alakítani, hogy javítsa az ügyfelek számára az értékesítést és a logisztikát.

Kutaragi projektjei között szerepel, hogy a cég robotjai által kifejlesztett adatbázist holografikus képek előállítására használja fel, hasonlóan a Star Warsban látottakhoz. Ez egy ellentétes megközelítés, amely ugyanazokat az elemeket használja (és még mindig különbözik a kiterjesztett valóságtól, de közelebb áll hozzá).

Meglátjuk, kinek ad igazat a jövő, de nem Ken Kutaragi az egyetlen, aki kételkedik a metaverzum megvalósíthatóságában és hatékonyságában, és mindenesetre a virtuális valóságra, mint hozzáférési pontra korlátozódik.

Forrás: Bloomberg, IGN France

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu