NFT-ket sóz a Ubisoft a fejlesztőire?

A francia kiadó, állítólag páros lábbal beleállt az NFT-zésbe, és ezt a cégen belül is a lehető legerősebben igyekszik kifejezni (holott nem mindenki van oda a technológiáért a Ubisofton belül sem!).

 

A Kotaku arról írt, hogy a Ubisoftnak volt egy összejövetele, ahol az NFT-kkel kapcsolatban szkeptikus fejlesztőket meg lehessen győzni a digitális tárgyakról és azok szerepéről. A Yves Guillemot vezette cég aztán elkezdett kiosztogatni néhány speciális NFT-t a Ghost Reconért felelős csapatnak, mert ezzel akarta a francia cég megünnepelni a franchise huszadik évfordulóját. (Zárójelesen megjegyezzük, hogy a Ghost Recon Breakpointban bukkantak fel a Ubisoft NFT-i, amik a Quartz piactéren forognak.)

Korábban szintén a Kotaku írt arról, hogy a Ubisoft fejlesztői nem nagyon örülnek a cég által kitűzött irány miatt. A MANA, a franciák belsős közösségi felülete több kommentet is kapott, amiben a fejlesztők nemtetszésüknek adtak hangot. A stábban zavar, sőt, csalódottság is felmerült, miután a Ubisoft bejelentette a Quartzot (aminek YouTube-os fogadtatásáról írtuk is régebben, hogy mennyire negatív is lett… de ugye mások is kihátráltak az NFT-k mögül, pl. a GSC Game World a S.T.A.L.K.E.R. 2-vel, de ott van a Team17 is).

Az egyik fejlesztő nem érti, hogy pontosan mi is az a probléma, amit meg akar a Ubisoft oldani, majd megkérdezte, hogy megéri-e a kifejezetten negatív hírverés, amit ezért a cég kapni fog. Egy kollégája pedig jobb kérdéssel rukkolt elő: „Hogyan nézhetsz a magántulajdonra, a spekulációra, a mesterségesen teremtett ritkaságra és az egoizmusra, ha utána azt mondod, hogy „igen, ezt akarom, csináljunk ebből művészetet!”?” És egyikük sem említette meg a környezetre kifejtett hatást, az még egy teljesen más (de releváns) témakör lehetne…

Régebben nem véletlenül fogtuk a fejünket, amikor Nicolas Pouard, a Ubisoft stratégiai innovációkért felelős laboratóriumának alelnöke a Findernek adott interjújában nyíltan kimondta, hogy a játékosok egyszerűen nem értik, hogy a másodlagos piac milyen haszonnal járhat nekik. Ez tipikusan az a való világtól merőben elrugaszkodott gondolat, ami nem nagyon vág egybe azzal, amit egy mezei játékos képvisel…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu