Gran Turismo 7: átemelhetünk egyet s mást a Gran Turismo Sportból

A Gran Turismo „kamu hetesből” át lehet vinni pár dolgot az igaziba, ugyanis a Polyphony Digital egy játékosbarát módszert jelentett be.

 

A Gran Turismo weboldalán olvashatjuk, hogy a Gran Turismo Sportból bizonyos adataink automatikusan átemelésre jutnak a Gran Turismo 7-be, ha beszerezzük azt. A folyamat február 15-én kezdődik, és mire a GT7 eljut a boltokba, elvileg minden ott lesz, igaz, szó lehet ilyen-olyan késésekről. A játékos értékelése (Driver Rating, DR), a sportszerűségi értékelése (Sportsmanship Rating, SR), a festések (a kocsiké, a bukósisaké, és az overallé), illetve a matricák (Decals) megteszik az ugrást a GT Sportból a GT7-be, de lesz olyan is, ahol nincs ilyenre mód, ugyanis a Scapes, a Race Photos és a Replays, azaz a hátterek, a versenyek során készített képek és a visszajátszások maradnak a PlayStation 4-re kiadott felvonásban.

Szóval amikor elindítjuk a Gran Turismo 7-et, 100%-hoz közeli esélye lesz annak, hogy ha a Gran Turismo Sportot alaposan nyúztuk, akkor az ottani DR és SR értékelésünkkel kezdünk, és ez a tesztszezonban is már ott lesz. Ez amúgy a Gran Turismo 7 megjelenése után tervezett online bajnokságot takarja. A festések közül csak azok fognak a GT7-ben felbukkanni, amiket 2017. december 22-e után hoztunk létre, és az átemelés időpontjában mindenki számára nyitott, Open to All státuszban vannak. A Decalok esetében állapottól függetlenül mindent átgurít a folytatásba a Polyphony Digital.

A felhasználók által generált tartalmak esetében a like-ok és kommentek nem jönnek át a következő részbe. Néhány festés és matrica nem biztos, hogy át lesz tolva, ugyanis lehet, hogy azok nem kompatibilisek a Gran Turismo 7 új specifikációival. Á játékok közötti ugrás során lehetnek problémák más okból is: ha valami támogatott, a dizájn nem minden esetben lehet ugyanolyan, mivel a GT7-ben a festhető területek eltérhetnek a Gran Turismo Sportétól.

Maximum 100 átemelt festés lesz ábrázolva a Gran Turismo Sport festéses menüjében, amit a GT Auto – Car Customization – Livery Editor – Open Design alatt találhatunk. Több mint 100 importálás esetén a többit az előzőekből való törlés után láthatunk, és importálás során váltanunk kell a jelenlegi kocsinkról a célautóra. Az importálás után módosíthatóak a festések, míg a sisakok és az overallok kinézetét a My Itemsben elmentik az importálás után. A decalok is automatikusan ide jutnak majd az importálás után.

A Gran Turismo Sportban továbbra is használhatóak lesznek az importált kinézetek. A Gran Turismo 7 március 4-én startol el PlayStation 5-re és PlayStation 4-re.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu