Dragon Age: jó úton a negyedik rész, nem lesz remasterelt trilógia?

A Dragon Age nem kaphatja meg ugyanazt a törődést, mint amit a Mass Effect tavaly.

 

Mire gondolunk pontosan? Nos, a Mass Effect Legendary Edition az első három rész Unreal Engine 3-on hagyott remasterelt kiadása, ami májusban jött ki PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. (A PlayStation 5 és az Xbox Series pedig a visszamenőleges támogatás révén szintén futtatta a BioWare játékait.) De ezt nem fogja a pletykák szerint megkapni a Dragon Age, de előtte beszéljünk a negyedik részről.

A GrubbSnax című Giant Bomb-műsorban a VentureBeatnek író Jeff Grubb azt mondta, hogy a Dragon Age 4 fejlesztése egészen jó állapotban van. Az összképet tekintve a fejlesztési ciklusban ott van a BioWare, ahol lenniük kell: elérik a fejlesztési mérföldköveket, és nincsen szó lemaradásról, halasztásról, azaz talán most nem lesz olyan módon összecsapott a játék, mint a Mass Effect: Andromeda (itt a megjelenéskor tapasztalt állapotra gondolunk!), illetve főképp az Anthem (aminek a 2.0 verzióját elvetette a kiadó, az Electronic Arts).

Grubb hozzátette, hogy a Dragon Age 4 minimum másfél évre van a megjelenéstől. Ebből kiszámolhatjuk, hogy 2023 elejéről lemondhatunk, azaz az áprilisban kezdődő új üzleti évből kicsúszik a projekt. 2023 vége viszont már reálisnak tűnik neki is, és szerinte ekkor érkezhet a legkorábban a játék, aminek első trailer videóját 2020 decemberében, a The Game Awards során láthattuk.

És a trilógia kaphat-e felújítást? Nem, mondja Grubb, ugyanis a Dragon Age játékok nem kötődnek úgy egymáshoz, mint a Mass Effect első három felvonása, ugyanis azok egy összefüggő történetet alkottak. A Dragon Age esetében még bonyolítja a helyzetet az engine-váltás is (az Inquisition már a Frostbite engine-t használta), így sokkal több munka lenne felújítani az egészet. A Mass Effectnél egy alapon volt minden, így ott valóban főleg az első részt kellett felhozni a többi színvonalára.

Mindez persze nem hivatalos!

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu