A Sony bemutatta a PlayStation VR2 kinézetét is

A következő generációs virtuális valóság-headsetet, a PlayStation VR2-t magát eleddig nem láthattuk, ám a Sony ezt a hiányosságát is pótolta.

 

A PlayStation Blogon történt meg a leleplezés, és nem tér el a dizájn attól, amit a PlayStation 5-tel és annak DualSense kontrollerével kezdett a cég, majd folytatott a PlayStation VR2 gömbszerű irányítóival. És a headset kinézete pont ezeket kívánta ötvözni, de ide lehet még venni a Pulse 3D headsetet is. Szóval ha egyet megszoktunk, a többi is hasonló irányelveket követ.

A Sony kiadósan tesztelte a headset dizájnját, hogy ergonomikus és kényelmes legyen, de az előző generációs PlayStation VR-ből a beállíthatóság át lett azért emelve. Újításként jön a lencsék finomhangolása, ha valakinek szokatlan távolságra lenne egymástól a két pupillája. A dizájn vékonyabb lett, és ennek köszönhetően a tömege is valamelyest csökkent. Egy új szellőzőnyílást is láthatunk, hogy megfelelően szellőzön a hardver.

Morisawa Yujin, a Sony Interactive Entertainment senior művészeti igazgatója azt írta, hogy amikor először dolgozott a PlayStation VR2 dizájnján, az első ötlete kapásból a szellőzőnyílás volt, amihez hasonló megoldást a PlayStation 5-ön láthattunk már. A mérnökök olyan ötlettel álltak elő, ami a szellőzést lehetővé teszi, továbbá a lencse nem párásodik be, miközben a játékosok elmerülhetnek a VR-játékokban. Ő sok dizájnkoncepción dolgozott, hogy ezt elérje, és a végső tervezetben lehet látni a kis nyílást a felső és az elülső felület között, amin keresztül „lélegzik” a headset. Erre ő büszke is, nem beszélve az ehhez köthető pozitív visszajelzésekről. Reméli, hogy a PlayStation-rajongók is egyet fognak érteni vele, és alig várja, hogy kipróbálják.

A Sony megerősítette, hogy a PlayStation VR2 fejlesztőkészleteit már megkapták a fejlesztők, de azt nem árulta el, hogy a pletykák révén már hallott 2022-es megjelenést tartani lehet-e. Nem tudjuk még, hogy idén eljut-e a boltokba az újgenerációs PSVR, és még az árcímke helyén is egy nagy kérdőjel áll.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu