Knockout City: viszlát, Electronic Arts! Helló, free-to-play! [VIDEO]

A Velan Studios megszabadul az Electronic Artstól: saját maguk fogják kiadni a Knockout City-t, ami ráadásul free-to-play üzleti modellre fog váltani.

 

A Velan Studios bejelentette, hogy a június elsejével kezdődő hatodik szezonnal vált free-to-play modellre a Knockout City. Azt pedig a március elsején kezdődő ötödik szezon (Greatest Hits) megelőzi, és ebben a játék első évének legjobb pillanatait (Superpowers, Chain Reaction, Basketbrawl) hozzák vissza a fejlesztők, akik néhány meglepetést is megígértek ezek mellett.

Kiadóváltás is lesz: a Knockout City eredetileg az Electronic Arts EA Originals ágazata alatt jött ki, de a Velan szerint az önkiadósdi a következő természetes lépés nekik, hiszen így lehetőségük lesz a játékuk megfelelő elképzelését kivitelezni, hogy az hosszabb távon is fenn tudjon maradni. Ennek része a F2P modell alkalmazása is. A stúdió szerint sok, kulisszák mögött zajló munka vár rájuk, és készülnek a free-to-playre is. Ezért a csapat gőzerővel dolgozik ezen is. Emiatt lesz kevesebb tartalom az ötödik szezonban, mint az előző négyben, nem lesz brawl pass, kevesebb bundle és új kozmetikus tárgy érkezik, és nincs új pálya és labda sem. Úgyhogy itt most kicsit visszafogják magukat, de nem kell megijedni, csak rövid ideig tart ez.

A tartalmi korlátok csak ideiglenesek: a hatodik szezonra mindenből lesz új (brawl pass, kozmetikus tárgyak, funkciók…), és a hatos évadra új, különleges labdát is ígérnek, ám erről csak később fognak több részletet elárulni. Addig is kelleni fog egy EA-fiók, hogy játszhassunk, és az adatainkat az Electronic Arts szabályzatának megfelelően fogja a stúdió kezelni.

A Knockout City jelenleg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam, Origin), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re érhető el. Hamarosan tehát ingyenesen, ami nem rossz lépés, hiszen a stúdió felettébb nem hangzik úgy, mintha kétségbe lennének esve. Tény, láttunk korábban már multiplayer-orientált játékot F2P modellűre váltani utolsó mentsvárként (Evolve… rémlik még?), de itt más a hangnem.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu